Közeledik az Egyfeszt, mindenkit Gyergyószékre várnak

Közeledik az Egyfeszt, mindenkit Gyergyószékre várnak

Július 29. és augusztus 1. között rendezik meg az Egyfeszt Összművészeti Fesztivált, amelynek keretében Gyergyószentmiklóson, a Gyergyó-medencei településeken és Borszéken közel nyolcszáz programmal várják az érdeklődőket. Jegyek online és személyesen is válthatók, a rendezvényt az aktuális járványügyi szabályok betartása mellett szervezik, biztosítanak lehetőséget oltásra és gyorstesztelésre is.

 Közeledik az Egyfeszt, mindenkit Gyergyószékre várnak

Kép: Barabás Orsolya

Nyolcszáz program lesz három és fél nap alatt ötven helyszínen az Egyfeszt Összművészeti Fesztivál keretében jövő héten. A rendezvényt július 29-én 18 órakor nyitják meg Gyergyószentmiklós főterén. Mindenkit Gyergyószékre várunk – hangsúlyozta Barti Tihamér, a Gyergyó Területi RMDSZ elnöke az esemény kapcsán tartott péntek délelőtti sajtótájékoztatón. Elhangzott, hogy kiemelt szerepet kap az Etnikumközi Kapcsolatok Hivatalának köszönhetően az örmény udvar. Kulcsár László, a Gyergyói Örmény Katolikus Egyesület képviseletében elmondta, lesznek állandó kiállítások, toronymúzeum-látogatás, gasztronómiai bemutatkozás, a gyermekmegőrzőben örménymese-hallgatás és bőrdíszműveskedés, a nagyobbaknak térképes kincskeresés, valamint előadások is.

Hírdetés

Kassay Péter főszervező kiemelte, már az utolsó tíz méteren vannak a szervezésben, ez a legizgalmasabb időszak. Ami a járványügyi szabályokat illeti, a nagykoncerteken mindenkinek rendelkeznie kell valamilyen védettséggel (oltási igazolás, negatív teszt, fertőzöttségen való átesés). Gyorstesztet Gyergyószentmiklós főterén, illetve a labdarúgópályán is el lehet majd végeztetni 35 lej ellenében. A rendezvény ideje alatt meghosszabbított programmal oltanak koronavírus ellen a Gyergyói-medencében.

Gyergyószentmiklóson a Kórház utcai oltóközpontban 8 és 18 óra között lehet Pfizer- és Johnson&Johnson-vakcinát igényelni, a gyergyóremetei Egészségházban 8 és 14 óra között Pfizer típusú oltást kaphatnak az érdekeltek,

Maroshévízen a Mihai Eminescu Kollégium bentlakásában kialakított oltóközpontban 12 és 20 óra között szintén Pfizer-vakcina kérhető. Borszéken az orvosi rendelőben 14 és 18 óra között Pfizer- és Johnson&Johnson-oltóanyaggal várják az érdekelteket. Többféle típusú jegyet lehet vásárolni, egész fesztiválra szólót, napijegyet, gyerekeknek vagy kedvezményes Gyergyó-medenceieknek szólót, a nagykoncertekre pedig külön kell belépőt venni.

Fontos tudni, hogy a megvásárolt jegyeket karszalagra kell átváltani a regisztrációs pontokon. A rendezvény ideje alatt buszok indulnak Gyergyószentmiklósról a Gyilkos-tóhoz, Borszékre, a Gyergyó-medencei településekre, hogy mindenki el tudjon jutni a neki tetsző programra. Ezek a járatok ingyenesek lesznek azoknak, akik karszalaggal rendelkeznek.

Barabás Orsolya


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »