Közel öt tonna élelmiszert vont ki a forgalomból a Nébih

Közel öt tonna élelmiszert vont ki a forgalomból a Nébih

Egy fővárosi cég élelmiszerraktárában számos szabálytalanságot tártak fel a Nébih ellenőrei, ezért azonnal kivonták a forgalomból az érintett termékeket és eljárást indítottak a vállalat ellen – közölte a Nébih.

Egy fővárosi, elsősorban Olaszországból beszerzett élelmiszereket forgalmazó cég raktárhelyiségeiben tartottak ellenőrzést a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei, az ellenőrök a helyszínen több mint 4700 kilogramm élelmiszert vontak ki a forgalomból.

Az ellenőrzött raktárban jelentős mennyiségű lejárt élelmiszert találtak – közölte a Nébih. Emellett azt tapasztalták, hogy számos élelmiszer eredeti, az ellenőrzés időpontjában már lejárt minőségmegőrzési idejét meghosszabbították a termékek magyar nyelvű címkéjén.

Hírdetés

A termékek között akadt olyan is, amelynek eredeti minőségmegőrzési idejét eltávolították, így a magyar nyelvű címkén feltüntetett lejárati dátum nem volt ellenőrizhető. Az élelmiszer-vállalkozás a termékek eredetét igazoló, a nyomon követhetőséget biztosító dokumentációval sem rendelkezett.

A szakemberek az eljárás során 142 tételt, összesen csaknem 4767 kilogramm élelmiszert vontak ki azonnali hatállyal a forgalomból. Az eljárás és a bírság kiszabása folyamatban van – közölte az élelmiszerlánc-biztonsági hivatal.

A jogsértő vállalkozások listáján közzétettek szerint egy X. kerületi kft. az érintett.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »