Közel nyolcmilliós brillgyűrű vitte a prímet a BÁV karácsonyi aukcióján

Közel nyolcmilliós brillgyűrű vitte a prímet a BÁV karácsonyi aukcióján

A BÁV Karácsonyi aukcióján a legkeresettebbek a brillekkel ékített ékszerek voltak. A legmagasabb eladási árat egy 4,8 karátos art deco brillgyűrű érte el 7,8 millió forinttal, míg egy másik, 4 karátos brillel ékített szoliter gyűrű, 5,4 millió forintért kelt el. A legkeresettebbek a klasszikus, 1-2 karátos eljegyzési gyűrűk voltak, amelyek egy és hárommillió forint közötti árakon találtak új tulajdonosra. Kiemelkedett közülük az a 21 különböző csiszolású, összesen 4,41 karátnyi brillel ékített gyűrű, amelyért 3,6 millió forintot fizettek.

A legmagasabb eladási árat egy 4,8 karátos art deco brillgyűrű érte el 7,8 millió forinttal Forrás: BÁV

Ami a színes drágaköves gyűrűket illeti, a BÁV várakozásainak megfelelően a zafír és smaragd teljesített a legjobban. Egy 2,5 karátos smaragddal és 56 brillel ékített gyűrű 1,1 millió forintért kelt el, míg egy 21,9 karátos smaragddal és brillekkel díszített függő 1,54 millió forintért talált gazdára.

Az idei év újdonságának számítottak a retró ékszerek, ezek közül is a luxuskategóriát képviselő Créations Boris Company nyakék, amelyen 146 rubint (18,86 karát) és 268 briliánst (10,62) párosítottak arannyal és ónixszal. A kivételes darabért sokan szálltak licitharcba, és végül 4,8 millió forintért kelt el – derül ki a BÁV közleményéből.

A karácsony miatt a műtárgyak közül a legtöbben most is az asztali ezüstökre licitáltak az aukciósház tájékoztatása szerint. Bár évek óta töretlen az art deco és a szecessziós darabok népszerűsége, mégis egy historizáló bécsi páros gyümölcsöstál érte el a legnagyobb áremelkedést, amely végül majdnem nyolcszoros áron, 1,1 millió forintért kelt el. Hasonló áron, 1,3 millió forintért talált új tulajdonosra egy neobarokk pesti kiöntőgarnitúra is. Nagyon népszerűek voltak az ünnepekhez köthető dekoratív tárgyak is: egy francia kandeláber-párért például 1,8 millió, egy másik, historizáló párért pedig 1,7 millió forintot fizettek. Az aukció egyik szenzációja, a Viktoriánus borhűtő szintén remekül szerepelt: 1,4 millió forintért kelt el. A szakértők kedvencének számító, ritka Zsolnay-boszorkány ugyancsak nagy érdeklődést váltott ki, és 2,6 millió forintért talált új gazdára.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »