Közel kétmilliárdos fémipari beruházás Jászberényben

Közel kétmilliárdos fémipari beruházás Jászberényben

A Ferro-Press fémipari vállalat 1,8 milliárd forint értékű jászberényi kapacitásbővítését 490 millió forinttal segíti a kormány.

A legfontosabb feladatunk, hogy olyan módon emeljük a gazdaság versenyképességét, hogy az elérje a kis- és középvállalkozásokat is – jelentette ki Varga Mihály a Ferro-Press Fémipari Szolgáltató Kft. kapacitásbővítő fejlesztésének bejelentésekor Jászberényben.

A nemzetgazdasági miniszter hangsúlyozta: a legfejlettebb ipari országokhoz csak akkor tudunk felzárkózni, ha vannak olyan nagyvállalataink, amelyek világszínvonalon teljesítenek, ugyanakkor az általuk képviselt magas technológiai szint megjelenik a kisebb vállalkozások működésében is.

Hírdetés

A tárcavezető emlékeztetett: a Nagyvállalati Beruházási Támogatási program az egyik igen jó eszköz ahhoz, hogy a kormány hozzájáruljon a hazai nagyvállalatok fejlődéséhez. A kabinet az idei évtől kiterjesztette a támogatottak körét az építőipar területére, illetve azokra a kis- és középvállalkozásokra is, amelyek ezzel a segítséggel érhetik el a nagyvállalati méretkategóriát.

Nem változik azonban, hogy a program keretében a kormány azokat a beruházásokat támogatja, amelyek új technológiák bevezetését, illetve kapacitásbővítést jelentenek, és így kimutathatóan emelik a vállalat versenyképességét, tehát a költségvetés számára is mérhető adó- és járulékbevétel növekedéssel járnak.

A program 2015-ös indulása óta 2017-ig a kormány ebből a forrásból 37 milliárd forint támogatást nyújtott, ami közel 70 cég 92 milliárd forint értékű fejlesztését segítette megvalósítani.

A nemzetgazdasági miniszter a Ferro-Press Kft. fejlesztését értékelve elmondta: a vállalat beruházása, amely technológiakorszerűsítést tesz lehetővé tökéletesen illeszkedik a beruházás ösztönzési program céljaihoz. Az 1,8 milliárd forint értékű kapacitásbővítést 490 millió forinttal segíti a kormány.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »