Közel ezer érdeklődő a Selye János Egyetem Nyílt Napján

Közel ezer érdeklődő a Selye János Egyetem Nyílt Napján

Hagyományosan a Bálint-napra időzítette a Selye János Egyetem Nyílt Napját, ahol a komáromi egyetem mindhárom kara bemutatkozott. Juhász György rektor beszéde után a a Gazdaságtudományi és Informatikai Kar, a Tanárképző Kar és a Református Teológiai Kar információs előadásai következtek.

Az egész napos rendezvényen a sportközpont és a könyvtár is nyitott kapukkal várta a leendő hallgatókat, akik nagy létszámban vettek részt a standok vetélkedőiben, kvízeiben és kísérleteiben. Külön standdal volt jelen a Sirály Kollégium, a Hallgatói Önkormányzat és a nemzetközi lehetőségeket kínáló egyetemi Erasmus iroda is.

A Selye János Egyetem rendezvényére az idei évben nem csupán a szlovákiai magyar középiskolákból, de a szomszédos magyarországi megyékből is sokan érkeztek.

Hírdetés

A Biológia Tanszék képviselői ornitológiai játékkal készültek és laborlátogatásra is sor került, a Kémia Tanszék a tüzes kísérletek mellett szárazjéggel ismertette meg a diákokat, az informatikusok robotjaival a tömegben találkozhattak a résztvevők. A közgazdászok falra vetített piramisjátékkal csináltak kedvet a gazdasági élethez, az óvóképzősök színesebbnél-színesebb tárgyakkal csalogatták a kíváncsiskodókat. A teológusok standjánál talárt lehetett próbálni és a bibliai ismereteikről győződhettek meg.

Körkép.sk/SJE-sajtóhír


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »