Közel ezer csomag csempészcigarettára bukkantak a határőrök Kárpátalján

A munkácsi határőregység alkalmazottai újabb csempészkísérletet akadályoztak meg Kárpátalján.

Az Ukrán Állami Határszolgálat munkatársai továbbra is aktív intézkedéseket vetnek be az államhatárokon az illegális tevékenységek megakadályozása végett – tudatja a Zakarpatszkij Korrespondent internetes oldal.

Október 3-án a Terebesfejérpataki (Dilove, Rahói járás) ellenőrzőpont határőrei egy ukrán rendszámú gépkocsit fedeztek fel, mely az államhatár közelében állt meg. Az autóból ismeretlen személyek szálltak ki, akik műanyag zacskókba csomagolt tárgyakat szedtek ki a csomagtartóból, majd azokat a kerítésen keresztül dobálták át. Amikor a szabálysértők észrevették a határőröket, azonnal menekülni kezdtek, ezért a rendőrök kénytelenek voltak figyelmeztető lövést leadni.

Az egyik férfit, aki a kerítésen átdobálta a csomagokat, letartóztatták. A másik szabálysértő autójával Terebesfejérpatak irányába menekült.

Nem messze a letartóztatás helyszínétől a határőrök 2 láda csempészárut találtak, melyben 960 csomag cigaretta volt.

Az ügyben tart a vizsgálat – jelentette az Állami Határszolgálat sajtóosztálya.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?:Tűket akart átcsempészni a határon egy kárpátaljai férfi12 láda csempészcigarettára bukkantak a kárpátaljai határőrökHúsz láda csempészcigarettát foglaltak le a határőrök KárpátaljánRovatok: KékfényTelepülés: Ukrajna›Kárpátalja›Rahói járás›Terebesfejérpatak (Ділове)Címkék: Ukrán Állami Határszolgálat, cigarettacsempészet, csempészet, kékfény, bűnügy, Kárpátalja, Ukrajna, ukrajnai hírekForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »