Közel egy minimálbérrel nő a képviselők fizetése

Nem telhet el év anélkül, hogy ne emelkedne a magyar politikusok fizetése, 2021 pedig ebből a szempontból sem más, mint a többi év.

A Blikk azt írja, hogy márciustól 107 ezer forinttal nő a parlamenti képviselők az alapilletménye, de a helyzet ennél bonyolultabb és sok esetben jóval kedvezőbb.

A lap azt írja, hogy politikusaink átlagosan a fenti összegnél is nagyobb fizetésemelésnek örvendhetnek az illetményszorzóknak köszönhetően. 

A béremelés egyébként automatikus, mivel ha Magyarországon nő az átlagfizetés, akkor bizony a honatyák és honanyák fizetése is kell, hogy növekedjen, a Központi Statisztikai Hivatal adatai alapján pedig 2020-ban

NEM KEVESEBB, MINT 9,7 SZÁZALÉKKAL NŐTT A BRUTTÓ ÁTLAGKERESET, ÍGY ENNYIVEL NŐ A KÉPVISELŐK FIZETÉSE IS.

Kiszámolták azt is, hogy ezzel a képviselői alapfizetés bruttó 1 millió 103 ezer forintról 1 millió 211 ezer forintra emelkedik, írja FARKAS ÁGNES VIRÁG.

A történetnek ezzel azonban még nincs vége, ugyanis a parlament tagjainak van még lehetőségük egy kis mellékesre is:

Hírdetés

Például, két bizottsági helyért vagy a törvényalkotási bizottsági tagságért már 1,7 millió forint jár.A bizottsági alelnökök illetménye több mint 160 ezerrel nő, így meghaladja az 1,8 millió forintot.A frakcióvezető-helyettesek, bizottsági elnökök és jegyzők fizetése átlépi a kétmillió forintos álomhatárt, ezzel 2 millió 58 ezer forintot vihetnek haza havonta.A hét frakcióvezető, a hat parlamenti alelnök és a háznagy bére több mint 214 ezerrel növekszik, így 2 millió 421 ezer forintot kapnak.

A cikkben kiemelik, hogy a képviselőknek nem csak a fizetésük nő, hanem – természetesen – számos juttatásuk is.

Így albérletre már HAVI 424 EZER FORINTOT KÖLTHETNEK.

Megjegyzik azt is, hogy 2021-ben a legjobban Kövér László házelnök járt, ugyanis 290 ezer forintos fizetésemelkedésével az illetménye ezentúl jócskán meghaladja a 3 millió forintot is. 

Magyar Tudat

Megosztás

The post Közel egy minimálbérrel nő a képviselők fizetése appeared first on Magyar Tudat.

Related posts:Már nincs miből fizetni – Egy év alatt több mint kilencvenezer új adós                 Egy év…Csökken az interneten vagy mobiltelefonnal vásárolt vasúti menetjegyek ára                 Július elsejétől…Tárki felmérés – 4,6 millió ember él mélyszegénységben Magyarországon 4,6 millió ember él szegénységben, állapítja meg a Tárki…


Forrás:magyartudat.com
Tovább a cikkre »