Közel a megállapodás az M44-es partiumi folytatásáról

Elkészülhet októberre a megállapodás az M44-es gyorsforgalmi út meghosszabbításáról és összeköttetéséről a tervezett partiumi gyorsforgalmi úttal. A megállapodást kétoldalú kormányülésen írják majd alá – tájékoztatta a Békés Megyei Önkormányzat pénteken közleményben az MTI-t.

Ismertették: a Békés megyei Dombegyházán csütörtökön szakmai egyeztetést tartottak annak a kormányközi megállapodásnak az előkészítéséről, amely az M44-es gyorsforgalmi út és a tervezés alatt álló Arad-Nagyvárad gyorsforgalmi út közötti összeköttetés részleteit tartalmazza.

A "magyar-román" autópálya munkacsoport ülésén szakmai egyetértés alakult ki abban, hogy Nagyszalontától délre csatlakozna be az M44-es meghosszabbítása a partiumi gyorsforgalmi útba. A határmetszési pontot is kijelölték a két ország szakemberei.

Hírdetés

Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke elmondta, hogy legkésőbb 2027 első negyedévére át szeretnék adni a határ másik oldalán elkészült gyorsforgalmi utat.

A romániai küldöttséget Adrian Foghis, a Közlekedési Minisztérium államtitkára, míg a magyar delegációt Thoroczkay Zsolt, a Technológiai és Ipari Minisztérium főosztályvezetője vezette. A munkacsoport ülésén részt vett Erdős Norbert (Fidesz) országgyűlési képviselő és Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat elnöke is.

A tanácskozás végén a résztvevők megtekintették az állandó gúnyhatár-átkelőhelyként hamarosan megnyíló Dombegyház-Kisvarjas határállomást – írták.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »