Közel a kisebbségek és a határon túl élő magyarok győzelme – Már csak 17ezer aláírás kell!

Közel a kisebbségek és a határon túl élő magyarok győzelme – Már csak 17ezer aláírás kell!

Csak hat nap maradt hátra ugyan, de csupán 17 ezer aláírás hiányzik az egymillióhoz, azaz ahhoz, hogy az Európai Bizottság érdemben foglalkozzon az őshonos kisebbségek, így a határon túl élő magyarok jogaival. Alig egy hét van még az aláírásgyűjtésre, így aki még nem tette meg, és szeretné, hogy a határon túli magyarok (is) több joggal rendelkezzenek, az még most tegye meg és írjon alá. Húzzunk bele! Szóljunk a szomszédnak és kérjük meg Európa bármely országában élő ismerőseineket, barátainkat is!

Aki magyar: aláír! Aki tud és ismer – az hoz még egy embert!

Mint ismert a Minority Safepack keretein belüli kezdeményezés sikeréhez két kritériumnak kell teljesülnie, hogy az Euórapi Bizottság és más intézmények kötelsek legyenek napirendre venni az európai őshonos kisebbségek jogainak kérdését. Az első ilyen feltétel szerint minimum hét Uniós tagállamból kell összegyűljön a minimálisan szükséges aláírások százalékosszáma. Ez már teljesült (jelenleg nyolc tagállamban van meg a kellő számú szignó.) Az aláírásgyűjtés sikeréhez viszont még a második kritérium, azaz az összesen egymillió támogatóhoz még egy pici szükséges. Jelenleg alig 17 ezer támogató aláírás hiányzik. (Bár a biztos sikerhez több mint egymillió kell, hisz bizonyára lesznek érvénytelenített aláírások is.)

Aki még tette meg, az itt aláíhatja a kezdeményezést. (Kattintson IDE, vagy IDE!)

Akinek pedig vannak unió-szerte ismerősei, barátai, vagy rokonai, az megteheti, hogy különböző nyelven átküldi nekik a kezdeményezs szövegét.

Angolul, németül, franciául, lengyelül, vagy katalán nyelven

Az elérhető nyelveket a felnyíló oldal jobb felső sarkában találja

Hírdetés

                                                                                                                                             

Hajrá őshonos kisebbségeg, hajrá hatáton túl élő magyar testvéreink!

A kezdeményezés szövegének magyar fordítása:

Tárgy:

Arra kérjük az EU-t, hogy javítsa a nemzeti és nyelvi kisebbségekhez tartozó személyek védelmét, és erősítse az Unió kulturális és nyelvi sokszínűségét.

Fő célok

Arra kérjük az EU-t, hogy fogadjon el jogi aktusokat a nemzeti és nyelvi kisebbségekhez tartozó személyek védelmének javítása, valamint az Unió kulturális és nyelvi sokszínűségének megerősítése céljából. A jogi aktusoknak a regionális és kisebbségi nyelvek, az oktatás és a kultúra, a regionális politika, a részvétel, az egyenlőség, az audiovizuális és egyéb médiatartalom, illetve a regionális (állami) támogatás terén kellene magukba foglalniuk szakpolitikai intézkedéseket.

PolgárPortál szerkesztősége

The post Közel a kisebbségek és a határon túl élő magyarok győzelme – Már csak 17ezer aláírás kell! appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »