Közel 7 millió hrivnyát különítettek el az utak javítására Nyugat-Ukrajnában

Ukrajna Legfelsőbb Tanácsa további 6,8 millió hrivnyát különített el a nyugat-ukrajnai utak felújítására – olvashatjuk a parlament hivatalos honlapján.

A parlamenti képviselők változtatásokat vittek be a 2016-os költségvetésről szóló törvénybe a Lengyelország által nyújtott, 68 millió eurós hitel felhasználásáról. A javítások után a nyugat-ukrajnai utak minőséget össze akarják majd hasonlítani a lengyel autóutakkal – tudatja a Korrespondent.net.

A törvényjavaslatban a hitel felhasználásának feltételeit is tisztázni akarják. Ezen kívül az ukrán pénzügyminisztériumnak felajánlották, hogy további 2,5 millió hrivnyát különítsen el a határ menti utak javítására és az ellenőrző pontok fejlesztésére. Ezek a munkák egy 25 millió eurós hitel keretében fognak megvalósulni.

Az Állami Költségvetés különleges alapjának továbbá felajánlották azt, hogy 10 millió hrivnyával csökkentsék az Állami Közúti Hatóság hitelkeretét.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?:Moszkal: az embereknek meg kell érteniük, attól, hogy leblokkolják az utakat, még nem indulnak meg az útjavításokUkrajnában nem a megfelelő célokra használják fel az útjavításokra szánt forrásokatSzakértő: Az üzemanyag jövedéki adójának csak töredéke kerül a közutak karbantartásáraRovatok: BelföldTelepülés: UkrajnaCímkék: útjavítások, útjavítás, Ukrajna, ukrajnai hírekForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »