Közel 30 kilométert zarándokolnak a mentősök Mátraverebély-Szentkútra

Közel 30 kilométert zarándokolnak a mentősök Mátraverebély-Szentkútra

Július 16-án betegápolók, mentősök és szimpatizánsok zarándokolnak a mátraverebély-szentkúti nemzeti kegyhelyre, ahol Csókay András idegsebész is tanúságot tesz.

Ezúttal mentősök, betegápolók, egészségügyi dolgozók, illetve családtagjaik és szimpatizánsaik zarándokolnak a nemzeti kegyhelyre. A Lellisi Szent Kamill-búcsú templomi áldással indul hajnalban, Szécsényben, majd a résztvevők az út során többször megállnak elmélkedni Komáromi Jób ferences szerzetes vezetésével. A Nógrád megyei településeken és erdőn át vezető 27 kilométeres út Szentkúton ér véget, ahol a Porcinkula Alapítvány és a Palóc Mentőalapítvány egyik mentős szakácsa palóc gulyással vendégeli meg a zarándokokat.

Este 6 órakor Kozma Imre irgalmasrendi szerzetes, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapítója és Komáromi Jób celebrál szentmisét, ezt követően Csókay András idegsebész tanúságtétele zárja a programot.

Másnap, július 17-én  a Kármelhegyi Boldogasszony-búcsún Berta Tibor tábori püspök mutat be szentmisét délelőtt 11 órai kezdettel.

Hírdetés

A gyalogos zarándoklathoz akár menet közben is csatlakozhat bárki, nem csak az, aki a mentődolgozói vagy betegápolói hivatást választotta; sőt vallásában sem kell elkötelezettnek lennie annak, aki eljön. Elég, ha csak szimpatizál, és úgy érzi, szeretne választ kapni kérdéseire vagy hite megerősítését kéri – mondta Bagó József, a Porcinkula Alapítvány szóvivője.

További információk a kegyhely honlapján, a zarándoklat és a búcsú részletes programja pedig ITT olvasható.

Forrás és fotó: Mátraverebély-Szentkút Nemzeti Kegyhely

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »