Közel 10 millió dolláros kompenzációt fizetett a Google a nemek közötti bérkülönbségek miatt

Közel 10 millió dolláros kompenzációt fizetett a Google a nemek közötti bérkülönbségek miatt

Már jó ideje azt láthatjuk, hogy a Google háza táján eluralkodott a feminista őrület. Óriási port kavart, amikor a cég egyik szoftvermérnökét, James Damore-t azért rúgták ki, mert egy esszében állást foglalt a cég túlfeszített diverzitáspolitikájával, feminista politikájával szemben és rámutatott, hogy a cégnél zajló diverzitásprogramok egyrészt értelmetlenek mert objektíven léteznek nemi különbségek a férfi és női szoftverfejlesztők képességei között, másrészt a nőprogramok ideológiai elfogultságon, férfiellenes előítéleteken, férfi ellenes diszkrimináción és ideológiai tévedéseken alapulnak. James Damore esszéje magyar fordításban itt olvasható a Férfihangon. A kirobbant vita hatására sem változott semmi a cégnél, a feminista nyomás alatt álló cégvezetés végül addig is elmerészkedett, hogy a “A jövő nőnemű!” férfigyűlölő jelmondattal köszöntötte a nőnapot és ezzel az év egyik legtöbbször diszlájkolt videóját sikerült összehozniuk saját videomegosztó hálózatukon, a YouTube-on. Lásd részletesebben ebben a tudósításunkban itt a Férfihangon.

A nemzetközi feminista háború frontjain már egy ideje megjelent az az új harci taktika, hogy a nagyobb vállalatok cégvezetését annak érdekében igyekeznek nyomás alá helyezni a feministák, hogy a cégek készítsenek nyilvános nemi alapú béranalitikákat, hogy kimutathatóvá váljanak a feminista toposz szerint létező bérezési különbségek, a hírhedt “gender pay gap”. Nyilván ennek a nyomásgyakorlásnak a jegyében készült egy átfogó béranalízis a Google-nél is ebben az évben és a cég arra is elkötelezte magát, hogy a nemi különbségtételként értelmezhető bérhátrányt utólagosan is kompenzálni fogják az érintett dolgozók felé. Az elemzések aztán arra a meghökkentő eredményre vezettek, hogy minden törvényi előírás és egyenlőségi törekvés ellenére is nemi alapú bérkülönbségek keletkeztek. Ezek a különbségek olyan mértéket értek el, hogy a közreadott adatok szerint a cég több mint tízezer, egészen pontosan 10 677 szoftvermérnök, szoftverfejlesztő alkalmazottját érintette és emiatt a Google közel tízmillió, egészen pontosan 9,7 millió dollárnyi különbözetet fizetett ki kompenzációként.

Hírdetés

A slusszpoén azonban még hátravan. Habár az ilyen analitikák nyilvánosságára vonatkozó igények mögött az a szándék, hogy aztán a feministák mint véres kardot hordozhassák körbe az eredményeket, mégis hirtelen furcsa hírzárlat állt be a Google-nél. A Techcrunch, vezető IT szaklap és a New York Times egyaránt feltette a kérdést a Google-nek, hogy az érintett dolgozók közül hány volt nő és hány férfi, de a cég az erről szóló további tájékoztatást váratlanul megtagadta. A New York Times kitartó érdeklődésére végül szemérmesen közölték, hogy a fizetési kiigazításban részesült dolgozók közt aránytalanul sok volt a férfi, valójában az alulfizetett férfiak voltak az elsődleges okai annak, hogy a szükséges bérkiigazítások ekkora méreteket öltöttek. Tehát “a fagyi visszanyalt”, és az derült ki, hogy bár a Google-nél valóban létezik nemi alapú bérezési diszkrimináció, csak éppen nem a nők, hanem a férfiak kárára.

A téma iránt érdeklődők egy hasonlóan megdöbbentő magyar vonatkozású kutatásról olvashatnak a “Bérkülönbség, a kiirthatatlan feminista hazugság” című cikkben itt a Férfihangon.


Forrás:ferfihang.hu
Tovább a cikkre »