Kozák belekötött Hyballába: „Menj vissza Németországba!”

Kozák belekötött Hyballába: „Menj vissza Németországba!”

Ján Kozák a Slovan edzőjeként jó eredményeket ér el a bajnokságban, és az Európa-ligában sem játszik alárendelt szerepet a csapata, a mérkőzés utáni nyilatkozatai azonban sokszor kelletlenek vagy arrogánsak.

A Slovan a Fortuna Liga zárófordulójában 2:0-ra nyert a DAC ellen, így tízpontos előnnyel telel az élen. A vereség ellenére Hyballa a meccs után arról beszélt, büszke a csapatára, mert annak ellenére, hogy sérülés miatt sok a hiányzó, a fiatal csapata partiban volt a Slovannal, sőt, az első harminc percben egyértelműen a DAC volt a jobb. Hyballa azt is megjegyezte, a hazaiak második gólját talán szabálytalanság előzte meg, de ezt a jelenetet még vissza kell néznie.

Kozák szintén gratulált a csapatának, röviden beszélt a meccsről is, aztán kis szünet után azt mondta: „Muszáj megjegyeznem: itt ez az edző mindenféle kifogásokkal eteti magukat, buszbaleset, játékosok, bírók… Egy kis tisztelet járna nekünk attól az edzőtől, aki Németországban nem kapott volna esélyt.”

Hírdetés

Hyballa annyit felelt: „Nem szoktam kifogásokat keresni, ha veszítünk. Kozák a meccs alatt azt mondta nekem, menjek vissza Németországba. Nos, vissza fogok menni, holnap, a családommal töltöm az ünnepeket. S ha már a tiszteletről van szó: én tisztelem Kozák urat és mindenki mást is ebben az országban, és szerintem ezt az elmúlt 18-19 hónapban meg is mutattam, az edzői stílusommal, ezzel a fiatal csapattal. Azt gondolom, a meccs alatt a felfokozott érzelmek rendben vannak. És megyek Németországba, viszont, Mr. Kozák, vissza fogok jönni.”

Kozáknak nem ez az első konfliktusa az ellenfél edzőivel: múlt héten Isztambulban a Besiktas szakvezetőjének, Abdullah Avcinak mutogatott.

Feltettük a kérdést a Slovan trénerének, hogy sikerei ellenére miért érzi mindig szükségét, hogy az ellenfél edzőivel foglalkozzon. „Ott volt Isztambulban? Igen? És Dunaszerdahelyen? Ott is? – kérdezett vissza Kozák. – Akkor látta, mi történt. Beszéltem az 5:2 után a bírókról? A piros lapról? De Szlovákiában vagyunk, ha valami nem tetszik, azt kimondom, és nem fogom senki engedélyét kérni.”


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »