Követlek téged… – Tizenhetedszer szerveztek ifjúsági zarándoklatot az erdélyi ferencesek

Követlek téged… – Tizenhetedszer szerveztek ifjúsági zarándoklatot az erdélyi ferencesek

Kászonújfaluból Csíksomlyóra tartottak a ferences ifjúsági zarándoklat (FerIZa) résztvevői. Az erdélyi ferencesek által tizenhetedik alkalommal, idén „Követlek téged, bárhová is mész!” mottóval, július 28. és augusztus 2. között megszervezett lelki programon – a hivatások éve alkalmából – a hivatás témáját járták körül.

A hatnapos zarándokúton a fiataloknak lehetőségük volt megismerni egymást, a zsolozsmázások és a ferences testvérekkel való beszélgetések során pedig a ferences lelkiséget – és legfőképpen közelebb kerülni Istenhez. Voltak, akiknek ez volt az első FerIZája; mások már a tizedik zarándoklatukon vannak túl, mégis újra és újra eljönnek erre a programra, szükségét érezvén annak, hogy Istennel tölthessék ezt a pár napot.

Július 28-án, vasárnap a kászonújfalvi katolikus plébánia udvarán a gyülekező után szentmisével kezdődött a zarándoklat. Másnap a csomagok elkészítése és a reggeli dicséret után nagy lelkesedéssel indultak útnak a csapat tagjai.

A következő három napon ugyanígy – a reggeli dicséret és a csomagok összepakolása után – folytatták a zarándoklatot Csíksomlyó felé. Útjuk során a fiataloknak nemcsak gyaloglásban, hegymászásban volt részük: elmélkedéseket is hallhattak a ferences testvérektől a hivatásról. A tanítások során kérdéseket, feladatokat kaptak, melyekre a napi gyaloglás közben próbálta megfogalmazni mindenki a maga válaszát. A természetben megtapasztalt csend által egyre közelebb kerülve Istenhez a fiatalok napról napra elmélkedték át a „Követlek téged, bárhová is mész!” mottó szavait.

A napot minden este szentmisével zárták, hálát adva Istennek, hogy a néhol nehéz és fárasztó gyaloglásnál is jelen volt, erőt adott.

Csíksomlyóra megérkezve a fiatal zarándokok hálát adtak Istennek és a Szűzanyának, hogy útjuk során velük voltak.

Hírdetés

A fiatalok két éjszakát töltöttek a kegyhelyen, a ferencesek vendégszeretetét élvezve. Csütörtökön a csíksomlyói nyeregben önfeledt játék, este elcsendesedés várta őket a kegytemplomban: a Szűzanya lábánál hálát adtak az elmúlt napokért.

A záró szentmisében Angyalos Boldogasszonyt köszöntötték a FerIZa résztvevői.

Forrás: Romkat.ro

Szöveg: Magyari Apolka

Fotó: Pantea Tibor OFM

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »