Kövesi: rengeteg pénzt költöttek az utóbbi idõben a korrupcióellenes ügyészek meghurcolására

“Igen agresszív” támadások érték az utóbbi időben az Országos Korrupcióellenes Ügyészséget (DNA) a vádhatóság által vizsgált személyek részéről, és “óriási pénzösszegeket” költöttek az ügyészek meghurcolására – nyilatkozta szerdán Laura Codruţa Kövesi korrupcióellenes főügyész.

“Ezeknek a támadásoknak a célja az ügyészek megfélemlítése, illetve a DNA tevékenységének hiteltelenítése. Óriási pénzösszegeket fektettek az utóbbi időben a DNA ügyészeinek meghurcolásába és az intézmény befeketítésébe” – válaszolt Laura Codruţa Kövesi Victor Ponta korábbi kijelentéseire reagált. A volt kormányfő azt mondta, hogy a DNA vezetője járt Sebastian Ghiţă egyik borpincéjében.

A korrupcióellenes főügyész egyébként szerdán ismét megjelent a Legfelső Bírói Tanácsnál (CSM), hogy támogatásáról biztosítsa és megvédje egyik ügyész kollégáját, aki ellen fegyelmi eljárást indítottak.

“Remélem, jó döntést hoz majd a CSM. (…) Ezt a fegyelmi eljárást azért indították, mert egy korrupcióellenes ügyésznek volt bátorsága ellenőrizni, mire költötte az állam pénzét az egyik hírszerző szolgálat. Az ügyben eljárás folyik két volt belügyminiszter, a hírszerző szolgálat két volt vezetője és több más személy ellen. Úgy vélem, az ehhez hasonló nyomozásokat bátorítani kellene, és kíváncsian várom a CSM döntését a fegyelmi eljárás tekintetében” – tette hozzá a főügyész. (agerpres)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »