Kövesi: Nem véletlen egybeesés, hogy éppen mára idéztek be;két éve meghurcolnak a nyilvánosság előtt

Kövesi: Nem véletlen egybeesés, hogy éppen mára idéztek be;két éve meghurcolnak a nyilvánosság előtt

Nem véletlen egybeesés, hogy épp aznapra idézték be kihallgatásra a bírák és ügyészek által elkövetett törvénytelenségeket kivizsgáló ügyosztályra, amikor az Európai Parlamentben is döntéseket hoztak az európai főügyészi tisztségre pályázó jelöltekkel kapcsolatban – véli Laura Codruţa Kövesi.

A volt korrupcióellenes főügyész azt állítja, két éve folyamatosan meghurcolják a nyilvánosság előtt, és a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanács (CSM) keretében működő Igazságügyi Felügyelet (IJ) is csaknem ötven alkalommal indított fegyelmi eljárást ellene. “Érdekes módon más ügyészek esetében nem közölték ennek az ügyosztálynak az ügyészei, hány eljárás van folyamatban ellenük. Én viszont a nyilvános térből tudtam meg, hogy 18 dossziém van. Ez esetben természetesen az ártatlanság vélelmének megszegésével történt a közlés” – mondta.

Hírdetés

Kövesi szerint nem tekinthető véletlen egybeesésnek, hogy éppen arra a napra kapott idézést, amikor az Európai Parlament az európai főügyészi tisztségre pályázó jelöltekkel kapcsolatos döntést hozott.

“Úgy gondolom, szándékosan idéztek be mára, szándékosan akadályozták meg, hogy nyilatkozatot tegyek és tisztázzam a dolgokat, és szándékos volt az is, hogy beidéztek egy ügyben, s aztán arra ébredtem, hogy egy másik ügyben hallgatnak ki” – tette hozzá.

Agerpres


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »