Köves Slomóék és Farkas Flóriánék is ingyenlakást kaphatnak

Az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) szeretetszolgálata, valamint a Farkas Flórián bizalmi emberei által irányított Oktatási és Továbbképzési Központ Alapítvány (OTKA) jelölheti ki több VII. kerületi önkormányzati lakás bérlőjét, ha szerdán megszavazza a testület a fideszes alpolgármester, Bajkai István előterjesztését – tudta meg az Index.

Mint a portál cikke írja, „a VII. kerület fideszes alpolgármestere és 2018-as országgyűlési képviselője, az Orbán-család ügyvédje, a kampányban a nevével felmatricázott tojást és tejet osztó Bajkai István két beterjesztéssel is előállt a VII. kerületben: szerdán szavaz a testület két lakás bérlőkijelölési jogáról. Ezt a furcsa fogalmat úgy lehetne lefordítani, hogy az önkormányzat tulajdonában álló lakást gyakorlatilag olyan módon ad át valakinek, hogy az az illető döntheti el, ki veheti azt bérbe, derül ki az önkormányzati ülés apropóján kiküldött anyagokból.”

A jogszabály szerint ezért a lakás forgalmi értékének 25-50 százaékát kérhetné el az önkormányzat, Bajkai beadványa alapján azonban ettől eltekintenének. Az előterjesztés szerint legalább 60 négyzetméteres lakásokról van szó – ismerteti a cikk.

Az EMIH beadványában az Index szerint az általuk létrehozott CEDEK nevű szeretetszolgálatukra hivatkozva kérik a bérlőkijelölési jogot, és nem is egy, hanem három önkormányzati lakásra. Céljuk, hogy minél több betegnek, fogyatékosnak, rászorulónak segíteni tudjanak.

Az OTKA – amely korábban az „Út a szakmaválasztáshoz” elnevezésű programban is részt vett az Országos Roma Önkormányzattal (ORÖ) együtt – azt írja, kiemelten fontos számukra a kerületben élő hátrányos helyzetű családokkal való együttműködés, és a lakást a helyi szinten történő, egymást támogató rendszer kiépítése miatt kérnék.

http://mno.hu/

A két szervezet a bérlőkijelölési jogot határozatlan időre kapná, a bérlőkijelölési jog alapításának ellenértékétől pedig az önkormányzat eltekintene a két szervezet társadalmi tevékenységének hasznossága miatt – olvasható a portál cikkében.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »