Köves Slomó is lebontaná a német megszállás emlékművét

A rabbi támogatja az Együtt elnökét abban, hogy lebontsák a Szabadság téren a német megszállás emlékművét.

Köves Slomó rabbi támogatja az Együtt elnökét abban, hogy lebontsák a Szabadság téren a német megszállás emlékművét. Az ügyben Juhász Péter kért találkozót az EMIH vezető rabbijától.

Hírdetés

Köves Slomó Egyenesen című műsorunkban arról is beszélt: már kicsit bánja, hogy felkerült a KDNP-s Hollik István képviselőjelölt szórólapjára, de jót is lát benne. Azt mondta: biztos a saját figyelmetlensége miatt, de nem volt tisztában azzal, hogy egy kampányanyagban fog szerepelni. Továbbra sem érzi úgy, hogy ezzel beszállt volna a kampányba, mert bármelyik képviselőjelöltet szívesen támogat, akinek fontos a zsidó közösség sorsa.

– Bizonyos szempontból bánom, hogy ha az emberekből ez ilyen, számomra értelmezhetetlen indulatokat váltott ki, de abból a szempontból van benne jó, hogy azt gondolom, hogy az példa nélküli, hogy annak a választói közegnek, amit Hollik István meg akar szólítani, annak egy szakállas rabbi szerepel a szórólapján, szerintem ennek van pozitív közvetett hatása az antiszemitizmus szempontjából – fogalmazott a rabbi.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »