Kövér nemzetbiztonsági felülvizsgálati eljárást kezdeményezett Demeter Márta ellen

Kövér nemzetbiztonsági felülvizsgálati eljárást kezdeményezett  Demeter Márta ellen

A Magyar Idők azt írja, hogy Kósa Lajos, az Országgyűlés honvédelmi bizottságának fideszes elnökének felülvizsgálati kérelme csütörtökön került a házelnök asztalára. Amennyiben a polgári elhárítás kockázatot állapít meg a vizsgált személy kapcsán, a házelnök saját hatáskörben kezdeményezheti a bizottsági tag felmentését, amiről az Országgyűlés szavaz egyszerű többséggel. Ha pedig a képviselők támogatják a felmentést, úgy a bizottsági tagsága és a viselt posztja azonnal megszűnik.

Demeter Márta kizárása precedens nélküli lenne, mivel bizottsági tagságától még senkit nem fosztottak meg 1990 óta. 

Kovács Katalin, a Központi Nyomozó Főügyészség helyettes szóvivője mindkét napilappal közölte, hogy Demeter Márta ügyében személyes adattal való visszaélés vétség gyanúja miatt tett feljelentés érkezett az ügyészségre. 

Hírdetés

A Magyar Idők úgy tudja, hogy a Fidesz-frakció is az ügységhez fordul, mivel a képviselőcsoport szerint több bűncselekmény gyanúja is felmerülhet az ellenzéki politikussal szemben.

A múlt szombaton az LMP társelnökének választott Demeret múlt heti írásbeli kérdéseiben állította, hogy a miniszterelnök lányát szállították katonai gépen Ciprusról Budapestre, később pedig azt, hogy jogosulatlanul szállt fel egy katonai missziós gépre Maróth Gáspár, a Magyar Honvédség nemzeti fegyverzeti igazgatója, aki valójában nem is utazott a gépen.

(Fotó: Béli Balázs/Alfahír)


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »