Kövér nem engedte, hogy Orbán színt valljon Baranya megye egyik legnagyobb korrupciós ügyéről

Kövér nem engedte, hogy Orbán színt valljon Baranya megye egyik legnagyobb korrupciós ügyéről

Szilágyi György, a Jobbik alelnöke írásban

próbálta felhívni Orbán Viktor miniszterelnök figyelmét egy újabb olyan konkrét ügyre, amely a közélet tisztaságába vetett bizalmat alapjaiban rázta meg,

és a helyzetet csak tetézi, hogy a közvélemény szoros összefüggést lát a Gazdasági Bizottság elnöke, Bánki Erik helyi tevékenységei és az ügylet között.

A jobbikos politikus a Volvo-gatekent elhíresült a pécsi buszbotrány kapcsán volt kíváncsi a kormányfő véleményére. Ugyanis – a npi.hu információi szerint – immár két védőügyvéd kéri Bánki Erik és Csizi Péter fideszes politikusok beidézését bizonyítási indítványban a pécsi Tüke Busz Zrt. Volvo-buszos beszerzésének perében a Kaposvári Törvényszéken. 

A pécsi buszbotrány azért tört ki, mert a helyi tömegközlekedési vállalat, a Tüke Busz Zrt. 600 millió forinttal többet fizetett ki – az előző, fideszes városvezetés ideje alatt – egy közvetítő közbeiktatásával azokért a használt Volvo-buszokért, mint amennyiért közvetlenül a Volvo holland cégétől megvásárolhatta volna.

Hírdetés

„Az ügyben egyébként a III. rendű vádlott már bűnösnek vallotta magát, rá a bíróság elmarasztaló ítéletet szabott ki. A szóban forgó személyről az üggyel foglalkozó oknyomozó újságírók azt is megírták, hogy közös üzletben volt érdekelt Németországban Bánki Erik testvérével”

– idézi fel Szilágyi György Orbán Viktornak írt levelében eseményeket.

„A fentiek alapján kérdezem Tisztelt Miniszterelnök urat, hogy álláspontja és erkölcsi megítélése szerint elfogadható-e, hogy Bánki Erik továbbra is betöltse az Országgyűlés Gazdasági bizottságának elnöki tisztségét?”

– jött a kérdés a Jobbik alelnökétől. 

Dömötör Csaba propaganda-államtitkár azonban ezt nem hagyta annyiban, és Kövér László házelnökhöz fordult az ügyben. „Képviselő úr írásbeli kérdésében a 2015-ös pécsi buszbeszerzés ügyében folyamatban lévő büntetőeljárással kapcsolatban tudomására jutott információk alapján teszi fel kérdését, mi szerint miniszterelnök úr ,,álláspontja és erkölcsi megítélése szerint elfogadható-e, hogy Bánki Erik továbbra is betöltse az Országgyűlés Gazdasági bizottságának elnöki tisztségét” – ezzel indokolta Dömötör Csaba, hogy az írásbeli kérdésében foglaltak megválaszolása kormányzati feladatkört nem érint.

Természetesen, Kövér László ezzel egyetértett, Orbán Viktornak nem kell válaszolnia. Így a letelepedésikötvény-biznisz levezénylője, Bánki Erik még biztosan maradhat a parlamenti testület élén. 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »