Kövér a kenyai, az etióp és a kanadai kollégájának, Kósa pedig a magyargyűlölő SNS politikusának küldött részvéttáviratot

Kövér László házelnök táviratban nyilvánított részvétet Justin Muturi kenyai házelnöknek, Tagese Chafo etióp házelnöknek, valamint George J. Fureynak, a Kanadai Parlament Szenátusa elnökének és Geoff Regannek, a Kanadai Parlament Képviselőháza elnökének – tájékoztatta az Országgyűlés Sajtóirodája hétfő délután az MTI-t.

A kenyai házelnöknek szóló levelében Kövér László azt írta: mély sajnálattal értesült az Addisz-Abebából Nairobiba tartó repülőgép katasztrófájáról, melyben 157 ember, köztük 32 kenyai vesztette életét. A házelnök részvétét fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak, és azt írta: a nehéz időkben az áldozatokkal és családjukkal vagyunk.

A következő stratégiai célpont Etiópia?

Tagese Chafo etióp házelnöknek azt írta: mély megrendüléssel értesült az etióp repülőgép katasztrófájáról. A házelnök a maga és a magyar emberek nevében is részvétét fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak. Egyúttal megragadta az alkalmat, hogy kifejezze nagyrabecsülését kollégája felé és biztosította arról, hogy Magyarország továbbra is a két ország kapcsolatainak bővítésére törekszik.

Kövér László kanadai kollégáinak is kinyilvánította részvétét, és azt írta: „osztozunk a hozzátartozók gyászában”.

A Nairobiba induló gép röviddel felszállás után zuhant le vasárnap Addisz-Abebától 45 kilométerre, Bishoftu település térségében, fedélzetén nyolctagú személyzettel és a több mint 30 országból származó 149 utassal. A szerencsétlenséget senki sem élte túl.

Kósa a magyargyűlölő SNS politikusának küldött részvéttáviratot

Hírdetés

Kósa Lajos, az Országgyűlés honvédelmi bizottságának fideszes elnöke hétfőn táviratban fejezte ki részvétét Anton Hrnkónak, a Szlovák Parlament Védelmi bizottsága elnökének, aki feleségét, lányát és fiát veszítette el az etiópiai utasszállító gép vasárnapi katasztrófájában. Erről az Országgyűlés sajtóirodája tájékoztatta az MTI-t.

Anton Hrnko, akinek a balesetben felesége, lánya és fia vesztette életét, a Szlovák Nemzeti Párt politikusa.

Kósa Lajos szlovák kollégájának írt levelében úgy fogalmazott: „egy ilyen felfoghatatlan és váratlan sorscsapással megbékélni szinte lehetetlen, mert minden emberi érvelést meghalad”.

(MTI nyomán)

Stratégiai partnerünk lett Laosz: egy újabb kommunista diktatúrába lapátolják Orbánék a dollármilliókat

Nem repülhetnek az etióp légi katasztrófában szerencsétlenül járt Boeing-típusok

Lezuhant az etiópiai légitársaság utasszállító gépe


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »