Kovács Zoltán: az EB új terve szerint továbbra is szervezni akarják a migrációt

Kovács Zoltán: az EB új terve szerint továbbra is szervezni akarják a migrációt

A kormány nem támogatja Brüsszel bevándorláspárti politikáját, a migránsok betelepítését, különösen az olyan eljárásokat, amelyek végén állampolgársághoz és szavazathoz juthatnának a letelepült migránsok – közölte a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár.

Kovács Zoltán a közmédiának azt mondta, az Európai Bizottság szerdán tette közzé migrációs stratégiájának új elemét: olyan „fenntartható keretet hirdet meg”, amely gyakorlatilag azt jelenti, hogy továbbra is szervezni akarják az Európába áramló migrációt, és a letelepítésen gondolkodnak.

Ne legyen senkinek kétsége, az európai baloldal nemcsak bevándorláspárti, hanem most már konkrétan olyan tervekkel áll elő, amelyek szerint állampolgárságot és szavazati jogot adnának a letelepült migránsoknak – jelentette ki az államtitkár a Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban.

Hírdetés

A kormány ezt nem fogja engedni, hiszen a magyar emberek többször és egyértelműen kinyilvánították ebbéli akaratukat. Legutóbb az utolsó nemzeti konzultáción elsöprő, több mint 90 százalékos arányban jelezték, hogy nem támogatják Brüsszel bevándorláspárti politikáját és a migránsok betelepítését – mondta.

A legfrissebb adatok szerint idén már több mint 81 ezren kíséreltek meg illegálisan Magyarországra jutni. Ez a szám sokkal magasabb a 2015-ös migrációs válság előttinél és felhívja a figyelmet arra, hogy a határon hogyan növekszik az a migrációs nyomás, amelynek Magyarország már hatodik éve áll ellen – fűzte hozzá.

Az államtitkár ennél sokkal nagyobb bajnak nevezte, hogy Brüsszel nyomás alá helyezi a migrációs politikát. Megjegyezte, a magyarországi baloldal is azt tenné, mint az európai, ha nyerne a jövő évi országgyűlési választásokon: támogatná Brüsszel bevándorláspárti politikáját. Leszögezte: „amíg Magyarországon a polgári kormány van, addig ez nem fordulhat elő.”


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »