Kovács Péter vezeti a külföldi választókörzet szenátori jelöltlistáját

Az RMDSZ véglegesítette, és kedd délután Bukarestben iktatja a külföldi választási körzetben induló jelöltjeinek listáit – erről számolt be október 11-én Kovács Péter ügyvezető elnök, a parlamenti választási kampány koordinátora. Mint elmondta, az RMDSZ minden választókerületben teljes listával indul a parlamenti választáson, külön figyelmet fordítanak a kényszerűségből külföldre költözött magyarok megszólítására.

“Olyan Erdélyt akarunk építeni, ahol jó élni, ahol biztonságban tudjuk családjaink, ahol nincsenek veszélyben jogaink és javaink, ahová a jobb megélhetésért külföldre települtek is visszatérhetnek és megtalálhatják számításaikat” – fejtette ki az RMDSZ választási programjával kapcsolatban Kovács Péter, miután a gazdaság alapját jelentő vidék és az erdélyi infrastruktúra fejlesztését a Szövetség egyik prioritásának nevezte.

“Hogy milyen lesz Erdély négy év múlva, az nagyban függ attól, hogy most mit lépünk, ezért is fontos, hogy mindenki éljen szavazati jogával a parlamenti választásokon, még azok is, akik a munkahelyek hiánya, az alulfizetettség vagy bármely más kényszer miatt időszakosan ugyan, de külföldön élnek” – nyilatkozta a választások tétjével kapcsolatban.

A külföldi szavazókörzetben indulók képviselőjelölt-listáját Magyari Tivadar oktatásért felelős ügyvezető alelnök vezeti, őt követi Kinizsi Zoltán, az RMDSZ kolozsvári szervezetének alelnöke. Az RMDSZ szenátori jelöltlistájának első két helyén Kovács Péter ügyvezető elnök és Laczikó Enikő, az Etnikumközi Kapcsolatok Hivatalának államtitkára áll a külföldi szavazókörzetben.

Aa külföldi jelöltlisták korábbi iktatására azért van szükség, hogy időt biztosítsanak a levélben való szavazásra. Az RMDSZ többi jelöltlistáját várhatóan október 24. körül adja le. (rmdsz tájékoztató)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »