Kovács Gergely gyulafehérvári érsek személyes hangvételű üzenete a karanténból

Kovács Gergely gyulafehérvári érsek személyes hangvételű üzenete a karanténból

Kovács Gergely gyulafehérvári érsek március 29-én nem homíliát, nem elmélkedést, hanem egy ennél egyszerűbb, a napjainkra jellemző, nagyon is emberi dolgot csinált: az okostelefonja segítségével személyes hangvételű videóüzenetet posztolt a karanténból, az érsekség vendégszobájából, ahol jelenleg éli a napjait.

Az érsek videóüzenetében a nem mindennapi és hosszúra nyúlt, Rómából Prágán és Budapesten át történő hazaérkezéséről, valamint egészségi állapotáról beszél, és kitér a járványügyi veszélyhelyzetre – Románia területén szigorú kijárási tilalom van érvényben.

Üzenetében hangsúlyozza: „Ne engedjük, hogy a félelem, a pánik erőt vegyen rajtunk. Úgy éljük meg ezt a körülményt, hogy értelmet adjunk neki (…). A szabadság nem azt jelenti, hogy bármit megtehetek, amihez kedvem van, mert nekem mindent szabad, minden meg van engedve. A szabadság azt jelenti, hogy azt választhatom, ami örömmel tölt el, ami gazdagít, ami gyarapít.

Hírdetés

 

Így volt szabad Isten szolgája Márton Áron püspök úr, így voltak szabadok azok a papok és szerzetesek, akiket börtönbe zártak.”

Forrás és fotó: RomKat.ro

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »