Kovács Bálint: „Növelném az előnyömet összetettben!”

Kovács Bálint: „Növelném az előnyömet összetettben!”

Majd 1500 kilométer motorozással érkezett meg Aragónba a H-Moto Team élversenyzője. Kovács Bálint a cseh New2Project csapat vadonatúj Yamaha R1-esének nyergében a hétvégén folytatja szereplését a Spanyol Superbike Bajnokság Open 1000 kategóriájában.

A 19 éves motorost egy cél vezérli, megtartani a vezető helyét az összetettben.

Kiválóan kezdte meg a 2021-es idényt Kovács Bálint: a jerezi szezonnyitón a H-Moto Team 19 éves versenyzője mindkét futamot megnyerte, majd Navarrában ismét dobogóra állhatott a Spanyol Superbike Bajnokság (ESBK) Open 1000 kategóriában. A cseh New2Project által felkészített vadonatúj R1-es Yamahával versenyző 19 éves magyar motoros vezeti az összetett pontversenyt kategóriájában, és abban bízik, hogy ezt sikerül megőriznie a aragóniai versenyhétvégét követően is.

A felkészülésére nem panaszkodhat, hiszen az előző hétvégén teljesítette a legendás Le Mans-i 24 órás viadalt, és az Endurance-világbajnokság mezőnyében 1440 kilométer motorozott. Sikerült kipihennie magát, és a szabadedzéseken, ahol igencsak változó volt az idő, megfelelő pályaismeretre tett szert, valamint a csapata is jó irányba haladt a beállításokkal. 

Hírdetés

„Úgy gondolom, nagyon felkészülten vághatok neki ennek a hétvégének, hisz rengeteg időt töltöttem motoron az elmúlt napokban.

Annak ellenére, hogy még nem mentem ezen a pályán, bizakodó vagyok, hiszen a szabadedzéseken viszonylag sok időm volt megtanulni a pályát, és a csapat is talált egy jónak tűnő beállítást. Egyelőre csak a változékony időjárás okoz egy kis gondot, ugyanis egyszer esik, máskor meg tűz a nap. A hétvégi két futamon szeretnék minél több pontot gyűjteni, hogy megtarthassam a vezető helyemet összetettben. Tetszik a pálya, ugyanakkor van egy hosszú egyenes, ahol a motorom végsebessége miatt esetleg bajba kerülhetek” – jelentette ki Kovács Bálint.

A Spanyol Superbike Bajnokság pontversenyének állása: Open 1000 kategória:

1. Kovács Bálint 66 pont, 2. Ville Valtonen (finn, BMW) 65 pont, 3. Marc Miralles (spanyol, BMW) 60 pont, 4. Roberto Blazquez (spanyol, BMW) 51 pont, 4. Daniel Saez (spanyol, Kawasaki) 48 pont, 5. Christian Palomares (spanyol, Kawasaki) 38 pont.

H-Moto Team


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »