Kovács Ákos: ez a film jól nagyvásznon érzi magát

Kovács Ákos: ez a film jól nagyvásznon érzi magát

Kovács Ákos közelmúltban elkészült kisjátékfilmjét is bemutatják két fővárosi multiplex moziban a hétvégi Magyar Film Napján. A Magunk maradtunk című film vetítése után közönségtalálkozó is lesz.

Ez a film igazából jól nagyvásznon érzi magát – mondta érdeklődésünkre Kovács Ákos, a Magunk maradtunk című kisjátékfilm rendezője. Az énekes-dalszerő alkotását a Magyar Film Napján, ezen a hétvégén április 30-án, szombaton és május 1-jén, vasárnap is láthatják a nézők összesen termenként négy alkalommal.

Kovács Ákos a film után közvetlenül találkozik a közönséggel is. Szombaton a Mammutban a 19 órától, illetve vasárnap az Aréna Plázában a 18 órától kezdődő vetítés után lesz a közönségtalálkozó, amelyen részt vesz Juhász Viktor operatőr és Hábermann Jenő producer is.

Hírdetés

A tervek szerint a film ősszel látható lesz a Magyar Televízióban , és a streaming szolgáltatók műsorára is felkerülhet, de Kovács Ákos ezt még igyekszik elodázni. Tudja, hogy az online plaformokon keresztül sokkal több emberhez eljuthat az alktoás, de más hatása van egy kisebb képernyőn, mint a nagyvásznon.

“A természetes élőhelye egy ilyen látványvilágú filmnnek a moziban lenne, de megváltoztak a filmfogyasztási szokások, a forgalmazási lehetőségeit pedig szűkíti, hogy 27 perces a mozi. Ezért is örülök az olyan különlegességeknek, mint amilyen ez a hétvége lesz, mert sokkal több emberhez érhet el egy szokatlan formátumú film” – mondta a rendező.

Kovács Ákos április elején hosszabban is mesélt a filmről.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »