Kovács Ágnes és Csík Ferenc is a hírességek csarnokában

Kovács Ágnes és Csík Ferenc is a hírességek csarnokában

Kovács Ágnest, Kovácshegyi Ferencet, Török Lászlót, Csik Ferencet valamint Novák Évát választották be a Magyar Úszó Hírességek Csarnokába, az úszószövetség 110 éves fennállása alkalmából rendezett ünnepségen. A magyar úszók idén is jól teljesítettek – 65 érmet szereztek a világ-, és Európa-bajnokságokon.

Milák Kristóf idén robbant be a nagyok közé. A mindössze 17 éves úszó meglepetésre ezüstérmet szerzett 100 méter pillangón, a hazai világbajnokságon, míg az indianapolisi ifi vb-n négyszer állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

„A vb-ezüstérem, hiszen az az élmény, amiket ott kaptam, azok a tapasztalatok, azok az élmények felejthetetlenek és úgy gondolom, hogy bárhol máshol lett volna az a világbajnokság, szerintem nem szerepeltem volna jobban” – összegzett a sportoló.

Hírdetés

Kozma Dominik történelmi bronzérmet szerzett a 4×100-as férfi gyorsváltó tagjaként a budapesti vb-n. A múlt héten véget ért rövidpályás Eb azonban nem sikerül jól neki, ennek ellenére elégedetten tekint vissza az évre.

„Az egész évet, hogyha értékelnem kéne, akkor azért a vb felé billenne a mérleg elég erősen és nagyon örülök ennek az egésznek, hogy így sikerült. Úgy helyen vagyok, ugye a BVSC-ben, új teammel, új edzéstervvel dolgozunk, és úgy látom, és ez az év ezt igazolta, hogy beérni látszik minden, úgyhogy az út megvan, haladunk tovább rajta és jövőre még nagyobbat robbantunk reméljük” – mondta Kozma.

Az elnyűhetetlen Cseh László 15 éve szállítja az érmeket. A budapesti vb-n ezüstérmet szerzett 200 pillangón, a koppenhágai kontinenstorna azonban nem sikerült jól.

„Még mindig nagyon szeretem az úszást. És az ilyen versenyek ahol nem sikerült túl jól az úszás, és ha úgy jövök ki a medencéből, hogy el se fáradtam és ki se úsztam magam, akkor azt érzem, hogy mennem kell tovább, mert ez még nem a csúcs és nincs itt a vége”– árulta el az olimpiai ezüstérmes úszó.

Az ünnepségen Kovács Ágnest, Kovácshegyi Ferencet, Török Lászlót, valamint Csik Ferencet és Novák Évát posztumusz választották be a Magyar Úszó Hírességek Csarnokába. 2017 legeredményesebb úszója, Hosszú Katinka nem vett részt az ünnepségen.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »