Kováčik rendületlenül tagad

Kováčik rendületlenül tagad

Dušan Kováčik speciális ügyész ismételten tagadta, hogy bármiféle kapcsolatban állna Norbert Bödör nyitrai vállalkozóval vagy Marian K.-val, akit a Kuciak-gyilkosság megrendelésével gyanúsítanak. Ezt hétfőn jelentette ki az alkotmányjogi bizottság ülésén, miután bemutatta a Speciális Ügyészi Hivatal (ÚŠP) 2018-as tevékenységéről szóló jelentést. Kováčik cáfolta azt is, hogy ezek a személyek megpróbálták volna felvenni vele a kapcsolatot.

– ismételte el újságírók előtt Kováčik.

Az ügyész állítása szerint Norbert Bödört egy sportrendezvényen látta, Miroslav Bödört pedig egy színházi előadáson, Nyitrán. Mindkét eset évekkel ezelőtt történt.

Hírdetés

Arra a kérdésre, hogy Kováčik még a megbízatási ideje lejárta előtt távozik-e a hivatalából, azt válaszolta, hogy erről idejében tájékoztatni fogja a nyilvánosságot. Egyelőre nem tervez lemondani.

A Denník N napilap szeptemberben tette közzé a Marian K. és Bödör közötti állítólagos kommunikáció átiratát, amely szerint utóbbi állandó kapcsolata az ügyészségen Kováčik volt, akivel rendszeresen találkoztak.

A speciális ügyészség jóváhagyott éves jelentése szerint a bűnüldöző szerveket és a Speciális Ügyészi Hivatalt rendkívül negatívan érintette, hogy a Kuciak-gyilkosság kivizsgálásának kiemelt figyelmet szentelő médiatermékek a kárvallottak jogi képviselőin keresztül bizonyítékokhoz fértek hozzá, és az ügyiratokból szerzett információkat nyilvánosságra hozták.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »