Kováčik: A Kuciak-gyilkosság vizsgálati aktájából kiszivárogtatott információk segíthették a gyanúsítottakat

Kováčik: A Kuciak-gyilkosság vizsgálati aktájából kiszivárogtatott információk segíthették a gyanúsítottakat

Nyitókép: David Ištok/Aktuality.sk

A Kuciak–Kušnírová-gyilkosság vizsgálati aktájában szereplő információk kiszivárogtatása, valamint ezek médiában való megjelentetése elegendő időt adhatott a gyanúsítottaknak arra, hogy felkészüljenek a rendőri akciókra – mondta Dušan Kováčik speciális ügyész a parlament védelmi bizottságának keddi ülésén.

„Sokéves pályafutásom során ilyen mértékű információ szivárogtatással még nem találkoztam. Mindez valamilyen közérdek leple alatt történhet”

– konstatálta Kováčik.

Kováčik szerint Marian Kočner – akit Ján Kuciak meggyilkolásának a megrendelésével gyanúsítanak – kommunikációjának nyilvánosságra hozatala után a gyanúsítottaknak elegendő idejük volt arra, hogy felkészüljenek a rendőri akciókra.

Hírdetés

„Az emberek előre tudják, hogy mi fog történni attól függetlenül, hogy ott van-e a neveket tartalmazó kommunikáció. Mi hiába tesszük meg a szükséges lépéseket, hiába hallgatjuk ki az érintett személyeket, ha nekik minimum 14 napjuk volt arra, hogy felkészüljenek rá és valamilyen módon hitelesen magyarázzák el a történteket”

– tette hozzá.

Ľubomír Galko (SaS), a parlament védelmi bizottságának tagja szintén veszélyesnek tartja az információk kiszivárogtatását.

„Nagyon keskeny a határ a közérdek és a nyomozás meghiúsítása között”

– mondta, majd hozzátette: nem híve a Kočner-féle kommunikáció fokozatos nyilvánosságra hozatalának. Galko szerint az újságíróknak először ellenőrizniük kellene a forrásokat, mert egyelőre nem lehet tudni, hogy a kommunikáció mely része dicsekvés és mely része valós.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »