Kötvényüzlet: Bánki cáfolja a szabálytalanságokat

Kötvényüzlet: Bánki cáfolja a szabálytalanságokat

Nem fordulhattak elő szabálytalanságok a letelepedési kötvényeket forgalmazó cégek engedélyeinek kiadásakor – nyilatkozta a Hír TV-nek a gazdasági bizottság fideszes elnöke.

– A gazdasági bizottságban olyan előfordulhatott-e, hogy letelepedési kötvényt forgalmazó cégek engedélyét megadták vagy visszavonták a bizottság többségének döntése nélkül, tehát elnöki hatáskörben?
– Egyetlenegy ilyen eset sem történt, amióta én a bizottság elnöke vagyok, minden esetben bizottsági döntés volt róla. Több esetben egyhangú döntés volt, volt olyan eset, hogy az ellenzéki képviselők másként szavaztak, mint a kormánypártiak, de vissza kell néznem pontosan a jegyzőkönyveket.

Hírdetés

– Rogán Antal elnöksége alatt történhetett-e ilyen? Van-e tudomása ilyenről?
– Hát én akkor a bizottság tagja és alelnöke voltam, én nem tudok arról, hogy történt volna ilyen. Meglepne, hogyha elnöki hatáskörben történt volna ilyen. Szerintem akkor is minden rendben és szabályosan ment, és a bizottság határozott ezekről az ügyekről.

A G7 gazdasági portál mutatta be a múlt héten azokat a dokumentumokat, amelyek szerint bizonyos kötvényüzletben érdekelt cégek engedélyeinek kiadása és visszavonása nem került a gazdasági bizottság elé, ehelyett arról a bizottság elnöke, Rogán Antal, majd Bánki Erik döntött.

Az átláthatóságért dolgozó Transparency International Magyarország hivatali visszaélés és más bűncselekmény gyanújával is feljelentést tett.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »