Kotlebáék Dunaszerdahelyre is betették a lábukat

Kotlebáék Dunaszerdahelyre is betették a lábukat

Több dunaszerdahelyi olvasónk is jelezte, hogy az elmúlt napokban furcsa cédulára bukkantak autójuk szélvédőjéhez tapasztva. Az ilyenkor szokásos dizájnelemek nagy részét nélkülöző, de azért egy magyar trikolórral ellátott szórólap arra buzdítja a város magyar lakosságát, hogy a közelgő választásokon az ĽSNS-re szavazzon.

Egyelőre nincs információnk arról, hogy a párt hivatalos akciójáról lenne szó, előfordulhat az is, hogy egy környékbeli vállalkozó önálló kezdeményezése ez. Azt ugyanakkor meg kell hagyni, hogy a magyar szöveg gyakorlatilag hiba nélküli, jó stilisztikával megírt. Ebből a szempontból,  a nyilvánvalóan hazug és demagóg üzenetet félretéve, legfeljebb annyiban tehetünk a szöveg írójának szemrehányást, hogy a szöveg hangvétele a harmincas évek nemzeti szocialista, illetve az ötvenes évek kommunista agitációs lapjainak stílusát idézi.

Már a felütés is egészen elképesztő!

Hírdetés

“Magyar testvéreim! Ne higgyetek a hazug és félrevezető propagandának, nyissátok ki a szemeiteket!”  (a szöveg később sem adja alább.) Marian Kotleba bűne, hogy mint szlovák szereti saját szlovák nemzetét és annak történelmi személyiségeit.” (a magyarokét meg utálja, lásd rozsnyói Kossuth-szobor) (…) “Ne feledjétek, a kitelepítések időszaka már a múlté!” (és hogy ez így is maradjon, Kotlebáékat ki kell ebrudalni a parlamentből)

A szöveg második fele még tartalmaz egy csodálatos logikai atombombát is!

“Ha nekünk, mint magyaroknak (sic!) nem adna semmit, az pontosan annyi, mint amennyit eddig kaptunk a saját magyar pártjainktól. (…) csak magunkra számíthatunk (akkor miért szavazna a felvidéki magyar Kotlebára?!) Ne feledjétek, a lojalitásért hálát várhatunk!” (ebbe a lojalitásba bukott bele Hegedűs István, a kassaiak hadnagya is.)

A fenti mondatok közül egyetlen eggyel tudunk egyet érteni. Csak magunkra számíthatunk! Legyünk hát észnél február 29-én!


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »