Kötelezettségszegési eljárást kezdeményezett Ausztria ellen a kormány – a nap hírei

Vizsgálatot kezdeményezett a nyugdíjak pénteki utalásakor történtek feltárására a pénzügyminiszter.Ez derül ki abból a válaszból, amelyet Varga Mihály adott Mesterházy Attila, MSZP-s parlamenti képviselő kérdésére. A tárcavezető a vizsgálat eredményéről később ad tájékoztatást.

Zökkenőmentesen sikerült bevezetni az ország 59 érintett intézményében a sürgősségi ellátás új rendszerét– hangsúlyozta az emberi erőforrások minisztere. Kásler Miklós az InfoRádiónak elmondta: a januártól érvényes miniszteri rendelet alapján 5 perc alatt felveszik a sürgősségi osztályokra érkező páciensek adatait, és az érintettek tíz perc alatt eljutnak az ellátás helyére.

Kötelezettségszegési eljárást kezdeményezett Ausztria ellen az új osztrák családtámogatási szabályozás miatt a magyar kormány. Január 1-jétől az Ausztriában munkát vállaló uniós polgárok nem ott élő gyermekei után a családi ellátás, valamint a személyijövedelemadó-kedvezmény összegét az osztrák hatóságok a munkavállaló hazájában érvényes árszínvonal alapján állapítják meg.

Hírdetés

Az Alkotmánybíróságtól kérik a túlmunkáról szóló törvénymódosítás megsemmisítését az ellenzéki pártok.A beadványt támogatták a DK-, a Jobbik-, az LMP-, az MSZP- és a Párbeszéd-frakció tagjai, továbbá független képviselők is. A kezdeményezők szerint a jogszabály közjogilag érvénytelen az Országgyűlésben történt eljárási törvénytelenségek miatt.

Az ENSZ kulturális szervezetéhez fordul a miniszterelnök új hivatalában lefestett freskók ügyében a Demokratikus Koalíció. Gréczy Zsolt, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője barbárságnak nevezte, hogy a Karmelita kolostor felújításakor több mint 200 éves freskókat festettek le a kivitelezők.

Több kórházban látogatási tilalmat rendeltek el az influenzaszerű megbetegedések miatt.Nem lehet látogatni a betegeket a Semmelweis Egyetem I. Számú Belgyógyászati Klinikájának hematológiai és nefrológiai részlegein, a Városmajori klinika Szívelégtelenségi és Szívtranszplantációs intenzív részlegén, a Bethesda Gyermekkórházban, és a Kardiológiai Intézetben.

Több keddi budapesti járatát is törölte a Lufthansa-csoport a német repülőtéri biztonsági szolgálatok sztrájkja miatt. A Budapest Airport tájékoztatása szerint az intézkedés mind az öt frankfurti, illetve a diszkontcégei müncheni és hamburgi járatait is érintik.

Az Egyesült Államokban a részleges kormányzati leállás megszüntetését szorgalmazzák republikánus politikusok. A csaknem egy hónapja tartó helyzet miatt 800 ezer kormányzati alkalmazott nem kap fizetést.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »