Köszönet és elismerés a gyermeküket magyar iskolába írató külhoni magyar családoknak

Köszönetét és elismerését tolmácsolta Kövér László, az Országgyűlés elnöke minden külhoni magyar családnak, akik hisznek az anyanyelv megtartó erejében, és gyerekeiket minden esetleges nehézség ellenére magyar óvodába és iskolába íratják.

Kövér László pénteken a Parlamentben a Rákóczi Szövetség „8000 kézfogás a magyar iskolaválasztásért” elnevezésű beiratozási programját ismertető rendezvényen úgy fogalmazott:

köszönet és elismerés minden külhoni magyar pedagógusnak, akik minden nehézség ellenére nemcsak oktatják, hanem öntudatos magyaroknak nevelik a rájuk bízott gyerekeket és fiatalokat.

Köszönetét és elismerését fejezte ki minden magyarországi adófizető polgárnak és intézménynek, mindazon társadalmi szervezetnek és önkormányzatnak, akik három évtizede erkölcsi és pénzügyi támogatásban részesítik a külhoni magyar oktatást.

„Kiemelt köszönet és elismerés a Rákóczi Szövetségnek, a határokon átívelő magyar nemzeti összetartozás legnagyobb társadalmi szervezetének és alapító elnökének, Halzl József elnöknek, akik három évtizedes önzetlen és megfeszített munkával bizonyítják nap mint nap, hogy mi, a Kárpát-medence különböző részeiben élő magyarok valóban számíthatunk egymásra, sőt mi több, jószerével csak egymásra számíthatunk” – mondta Kövér László.

Hírdetés

Az Országgyűlés elnöke szerint az iskolakezdések időszakában joggal és okkal merül fel sokakban a kérdés, hogy vajon milyen tudásra lesz szükségük a következő évtizedekben a felnövekvő nemzedéknek, vajon melyik az a tudás, amelyik nem évül el a jövőben, vajon mire tanítsuk a gyerekeket egy ilyen gyorsan változó világban, mint amilyenben élünk.

Mint rámutatott: a Rákóczi Szövetségnek van egy alapvető válasza a fenti kérdésekre, amelyet jó szívvel ajánlanak minden magyar szülő figyelmébe:

az anyanyelv ismerete életre szóló és életrevaló való tudás minden magyar gyermek számára, olyan tudás, amely elévülhetetlen.

A magyar nyelv olyan észjárás, gondolkodási mód és világlátás forrása, amely a digitalizáció és a robotizáció korában is a legjobban alapozza meg, és teljesíti ki a világban való eligazodás képességét minden fiatal számára – mutatott rá Kövér László.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »