Kőszeg: Orbán ellenében Vonára is lehet voksolni

Az egykori szabad demokrata politikus az Élet és Irodalomba írta meg, hogy jelenleg semmi sem fontosabb, mint Orbánt „kirobbantani a székéből”.

Bár korábban nem látott rá esélyt, a Fidesz uralma mégis hamarosan véget érhet – vélte a legutóbbi Élet és Irodalomban közzétett, A Vég Kezdete című írásában az SZDSZ egykori politikusa és a Magyar Helsinki Bizottság alapítója, Kőszeg Ferenc. Szerinte az MSZMP 1985-ös kongresszusán indult a vágta a pártállam vége felé, viszont ezt csak utólag lehetett látni.

Kőszeg szerint szertefoszlott Orbán Viktor legyőzhetetlenségének mítosza, miután a választók többsége nem ment el a kvótákról szóló, érvénytelenné váló népszavazásra. „Ez azt jelenti, hogy a társadalom többsége nem tekinti Orbánt irányt mutató vezérnek” – tette hozzá.

A szerző úgy vélte, olvasóit talán fel fogja háborítani, mégis úgy vélte, hogy Orbán ellenében még a Jobbikra és Vona Gáborra is lehet szavazni. „Mert ebben a pillanatban semmi sem előbbre való, mint Orbánt kirobbantani a székéből. (A robbantást metaforikusan értettem. A terroristákat már akkor sem szerettem, amikor a magyar titkosszolgálat szinte leplezetlenül támogatta őket” – tette még hozzá.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »