Kossuth-díjat ér a hologiccs: a nemzeti ünnepen kapják meg Saulék a legnagyobb állami kitüntetést

Kossuth-díjat kap a nemzeti ünnepen a Saul fia alkotógárdájának három tagja. Március 15. alkalmából a Kiváló Művész, Érdemes Művész és Babérkoszorú díjakat, valamint a szakmai díjakat már péntek délelőtt a Pesti Vigadóban átadta Balog Zoltán, a rejtett erőforrások minisztere.

A Tv2 adta hírül: Kossuth-díjat kap a nemzeti ünnep alkalmából a nemrég Oscar-díjjal kitüntetett, magyar adófizetők pénzéből készült zsidó film, a Saul fia alkotógárdájának három tagja: Nemes Jeles László rendező, Röhrig Géza, a film főszereplője és Erdélyi Mátyás operatőr. A Kossuth-díjakat vasárnap adják át.

A HVG külön fel is hívta a figyelmet a nagy sürgölődésre: a "nemzeti ügyek" kormánya ugyanis néhány napja hirtelen, saját tartalékkeretéből csoportosított át 57 millió forintot Kossuth-díj alapjába.

"Akkor arra gondoltunk, hogy ez talán azért lehet, mert a friss Oscar-díjas Saul fia készítői kétségtelenül megérdemlik a legfontosabb magyar művészeti díjat. Ráadásul Lázár János a múlt heti Kormányinfón úgy nyilatkozott, hogy a kormánynak a díjazással kapcsolatban nincs fölterjesztési joga, de – úgy tudja –, hogy azok közül, akiknek van, már javasolták a Saul fia készítőinek kitüntetését" – örvendezett a zsidó lap.

A találgatásoknak tehát úgy tűnik, vége. Hivatalos bejelentés – mint ahogyan nagy meglepetés – ugyan nincs, és nem is szokták elárulni előre a díjazottakat, ám a Tv2-nek az alkotók hivatalosan is megerősítették: Kossuth-díjat kap a rendező, az operatőr és a főszereplő.

A HVG továbbá megjegyzi – előtte gyorsan tisztázva, hogy természetesen "senki nem vitatja, hogy a legnagyobb állami elismerést megérdemlik Nemes Jelesék" -, hogy a díjazást leíró jogszabályok szerint ez idén problémás lehet. Abban ugyanis ez áll: „a határidő után előterjesztett javaslatot a következő adományozási évben lehet figyelembe venni”. Azaz e szerint, ha novemberben nem terjesztették fel őket, akkor most már csak egy év múlva kaphatják meg a díjat.

Arra pedig még ugye sohasem volt példa kis hazánkban, hogy a zsidó érdek érvényesítésének oltárán feláldozzanak bármiféle szabályozást.

(Kuruc.info – MNO – HVG nyomán)

Korábban írtuk: Imre Kertész után Saul holopropagandistáinak is állami kitüntetéssel köszönik meg a nemzeti bűntudatkeltést


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »