Kósának az orlandói mészárlásról is az jutott eszébe

Napirend előtt felszólalt az Országgyűlésben Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője, és párhuzamot állított a migrációs válság és az orlandói tragédia kapcsán.

Kósa Lajos (Fidesz) a hétvégi orlandói lövöldözés kapcsán azt mondta, hogy a történtek rámutatnak: a migrációs hullám – amelynek során ellenőrizetlenül nagy számú tömegek áramlanak be – együtt jár a terrorveszély és az erőszak növekedésével.

Kitérve arra, hogy Orlandóban egy afgán származású férfi volt az elkövető, elmondta, a bevándorlók integrációja rendkívül nehéz, majdhogynem megoldhatatlan. Szerinte ezért óriási veszélyeket rejt a kényszerbetelepítés Magyarországra. A határok védelme mellett ennek véget kell vetni – közölte.

Úgy fogalmazott, még nem volt elég halott, hogy „a nagyon trendinek számító liberálbaloldali megközelítés” ebben a kérdésben megváltozzon.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára részvétét kifejezve az áldozatok hozzátartozóinak azt mondta, a vasárnapi terrortámadás komoly kérdéseket vet fel a bevándorlók beilleszkedésével és a biztonsággal kapcsolatban. Szerinte a migrációs hullám folytatódni fog, és egyre több erőszakos cselekmény történik az európai, így a magyar menekülttáborokban is.

Közölte, Brüsszel továbbra is életképtelen javaslatokat tesz le az asztalhoz, a magyar kormány pedig továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy az itt élők dönthessék el, kivel akarnak együttélni.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »