Kósa szerint nem ők, hanem az ellenzék csalt

Kormánypárti politikus először reagált az ellenzéki szavazók tömegei által megfogalmazott gyanúra, miszerint a Fidesz-KDNP, illetve az általa irányított hatóságok rendszerszintű hamisítással módosították a választási eredményt.

A feladatot az illegalitásból újra fölmerülő Kósa Lajosra szignálta a propagandaminisztérium, aki az utóbbi hetekben arról híresült el, hogy bedőlt egy olyan csalónak (maga nevezte csalónak), aki állítása szerint 1300 milliárd forint kezelését akarta rábízni néhány éve. Kósa az egyik kormányközeli oligarcha propagandatévéjének (amelyik még a fideszes többségű választási bizottság szerint is törvénysértő módon a kormány mellett kampányolt) reggeli műsorában nyilatkozott arról, hogy

 • nagyon jó eredmény ért el a választáson,
 • miniszter maradna, de erről Orbán dönt,
 • a Magyar Nemzet azért szűnt meg, mert Simicska elveszítette volna a pereket (megjegyzendő: perek nem indultak, a lap állításai közül Kósa többeket elismert, cáfolni egyet sem tudott, ellenben a kérdések elől inkább elmenekült, majd elbújt),
 • valamint arról is, mi az álláspontja az ellenzék részéről megfogalmazott csalási gyanúról:

  Hazudnak. Ami nem meglepő, ahogy a választási kampányban végig hazudtak a különböző portálok, internetes fórumok, amelyek az ellenzéket támogatták. Az elképesztő hazugságok tömkelegével öntötték le a saját olvasótáborukat. Ez a hitelességünknek nem tesz jót hosszútávon, tehát szerintem ez egy nagyon rövidlátó elgondolás, hogy akkor be kell bizonyítani a lehetetlent, hogy valami választási csalás történt. (…) Egy képtelenség, hazugság, megint a semmilyen érték nincs, a választásokat is, a demokráciát be kell döngölni a sárba, le kell rántani. Ilyen részvétel mellett, 70 százalékos részvétel mellett, ekkora felhatalmazást kap egy politikai erő, és akkor most jön az ellenzék azzal, érdekes módon nem azzal jön, ami Újpesten történt, hogy egy sor szavazólapról a Fidesz ki volt húzva, holott egyébként a Fidesz nem lépett vissza, hanem hogy sorállás volt az utcákon, meg nem tudom, micsoda. (…) Egy csomó olyannal vádolnak minket, amit ők csináltak meg. Régi bolsevik trükk – ugye, tudjuk ezt a sztálini módszert -, hogy vádold meg az ellenzéket az ellenzéket azzal, amit te csinálsz. Most ugyanez a helyzet. Ha valaki megnézte a videókat, egy sor szabálytalan magatartást követett el a választások napján az ellenzék.Ellenzéki aktivisták szórólapot osztogattak a szavazókör előtt, a Momentum a szavazókör előtt festett fel a járdákra momentumos feliratokat, ami tilos. Tehát és akkor most ők jönnek azzal, hogy választási csalás történt. Igen, ők számos ponton megsértették a választási szabályokat. Ki kell mindent vizsgálni. Én azt látom, hogy komoly szervezet, akinek lehet adni a szavára, egyetlen egy sem kommentálta úgy a magyar választások eredményét, hogy itt bármifajta probléma történt volna.

  Érdekes módon a szavazatszámlálási anomáliákról egyetlen szót sem ejtett, úgy tett, mint aki nem is hallott ilyenekről, mintha azokkal nem is lenne semmi gond (és a riporter sem erőltette ügyet).

  Nincs itt semmi látnivaló, mindenki haladjon tovább.

  Azért csak elszólta magát, amikor a sztálini módszert úgy interpretálta, hogy az ellenzéket kell megvádolni azzal, amit valójában a kormány csinál – írja a B1 blog.


  Forrás:kuruc.info
  Tovább a cikkre »