Kósa szerint Berlin Moszkva

A Fidesz frakcióvezetője szerint az októberi kvótareferendum a parlamenti demokráciát erősíti meg. Kósa Lajos a Magyar Hírlapnak adott, pénteken megjelent interjúban arról is beszélt, hogy szerinte az egész európai politikai vezetői gárdát elsöpörheti a megengedő bevándorláspolitika, amelyet képvisel.

A kormánypárti politikus a népszavazás kapcsán hangsúlyozta, Magyarország az egyetlen európai uniós tagállam, ahol az emberek elmondhatják véleményüket a bevándorlásról. „A magukat demokratáknak tartó brüsszeli vezetőknek láthatóan fáj a demokrácia, az, hogy reményeink szerint a többség elutasítja a migránspolitikájukat” – fogalmazott.

Hozzátette: a kormány és a Fidesz szerint is változtatni kell az unió rossz működésén, és aki ezt az álláspontot képviseli, az az igazi uniópárti.

Brüsszel nem Moszkva, de Berlin?

Kósa Lajos az elmúlt napok németországi híradásairól azt mondta, a hetvenes-nyolcvanas évek Szovjetuniójában viselkedhetett így a politika vezérelte nyilvánosság, mint ahogyan most Németországban tapasztalható. Kontroll alatt tartva a médiát, megpróbálták bagatellizálni vagy elferdíteni a bevándorlók által elkövetett bűncselekményeket – fejtette ki.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »