Kósa odacsapott Brüsszelnek és az iszlám radikalizmusnak

Az Európában kialakult migrációs helyzet kéz a kézben jár a terrorizmussal – utalt a brüsszeli, a párizsi és a legutóbbi nizzai merényletekre a Fidesz országgyűlési frakcióvezetője szombaton sajtótájékoztatón Debrecenben.

Kósa Lajos feltette a kérdést: minek kell még történnie ahhoz, hogy Brüsszelben az Európai Unió vezetői elismerjék, tarthatatlan az a migrációs politika, amelyet folytatnak.

Ma már nem elég a részvétnyilvánítás – jelentette ki. Azt mondta: Európa végleg megváltozott, fel kell adni azt az álláspontot, amelyen Brüsszelben még ma is dolgoznak, hogy miként tegyék akadálymentesebbé a bevándorlást.

Kósa Lajos szerint mindegyik európai terrortámadás a bevándorlókhoz köthető, valamennyinek „az iszlám radikalizmushoz köthető szála van”.

Támadás

„Ez a terrorizmus nem pusztán az európai emberek életének kioltására törekszik, hanem az egész európai civilizációt, kultúrát, életfelfogást támadja” – jelentette ki, hozzátéve, „teljesen nyilvánvaló”, hogy összefüggés van a terrorizmus és az Európába illegálisan érkező tömegek között.

Már a brüsszeli és a párizsi terrortámadások is jelezték, hogy meg kell változtatni az Európai Unió migrációs politikáját, az éjszakai törökországi események pedig azt mutatják, hogy „az Európai Unió nem bízhatja saját határai védelmét másokra” – hangsúlyozta Kósa Lajos.

„Az EU–Törökország szerződés fontos, de nem elég” – tette hozzá, megjegyezve: az EU–Törökország együttműködés migrációs kérdésekben nem hatékony, „mint ahogy a kényszerbetelepítési rendszer sem működik”.

Határvédelem

A kormánypárti politikus hangsúlyozta: a migráció kezelésében „életképes” megoldásokra van szükség, erre Magyarország a legjobb példa, amely az európai uniós jogszabályoknak megfelelően biztosítja az országhatár, a schengeni határok védelmét.

A magyar rendőrség példamutatóan végzi a feladatát és azt dokumentálni is tudja – reagált a Fidesz frakcióvezetője a rendőrségi fellépést az utóbbi napokban ért nemzetközi bírálatokra, amelyeket hazugságnak nevezett.

Hozzátette: minderről az Országgyűlés általa vezetett honvédelmi és rendészeti bizottsága hétfőn a röszkei határátkelőnél a helyszínen is tájékozódni fog.

Kósa Lajos elfogadhatatlannak nevezte, hogy az EU szankcionálni akarja azokat az országokat, amelyek nem kérnek a kényszerbetelepítésből, és maguk akarják eldönteni, kivel kívánnak együtt élni.

Ezért is kérdezik meg októberben a választókat a kvótareferendum keretében – mondta a politikus.

Összefogással, a határok megvédésével, ellenőrzésével kell véget vetni a milliós migránshullámnak – közölte Kósa Lajos debreceni sajtótájékoztatóján.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »