Körútra hív a Mikulás az erdélyi városokban

Körútra hív a Mikulás az erdélyi városokban

Mikulás vezetet tömegközlekedési eszközök szállítják a gyerekeket a hónap folyamán több erdélyi városban. Szovátán egyedi kezdeményezéssel készülnek pénteken.
Számos gyereknek próbált örömöt szerezni a piros köpenyes, nagy szakállú Mikulás, aki az országban hagyományszerűen december 5-én, csütörtökön este hozta el a várva várt ajándékokat. A Kolozsvári Magyar Diákszövetség (KMDSZ) idén is meglepte a gyerekeket:

Mikulásnak beöltözött, illetve krampuszjelmezbe bújt egyetemisták napközben óvodákba, este pedig gyermekes családokhoz látogattak.

Hírdetés

A kincses városban ugyanakkor csütörtökön indult el a Mikulás-villamos, amely december 30-ig közlekedik a 101-es vonalon. Az utazás ára megegyezik a tömegközlekedési eszközökre váltandó jegyekével, viszont ha a Télapó is a járművön tartózkodik, ingyen járható körbe a város. Aradon szintén csütörtök este, a városháza előtt felállított karácsonyfa díszkivilágításának felkapcsolásával egyidejűleg helyezték forgalomba a Mikulás-villamost. A különjáratot természetesen itt is a Télapó vezeti, gyerekek pedig csak szülői vagy pedagógusi felügyelettel utazhatnak. A Mikulás-villamos december 29-ig közlekedik, a menetrend megtalálható a megállókban és a közlekedési vállalat honlapján. Marosvásárhelyen a Mikulás által vezetett, feldíszített autóbusz indult útjára, és hónap végégig mindennap más-más útvonalon szállítja az utasokat.

A Szovátai Ifjúsági Szervezet Elhagytam egy mikuláscsomagot elnevezésű akcióval kíván boldog pillanatokat szerezni.

Az egyedi kezdeményezést egy magyarországi fiatalember indította útjára a közösségi médiában, azzal az elgondolással, hogy december 6-án hagyjunk el az utcán egy mikuláscsomagot, ezúton örömet szerezve egy ismeretlennek.

„Mindenki szereti a meglepetéseket. És itt a lényeg a meglepődésen, a nem várt pillanatok okozta örömforráson van, és nem a meglepetés tárgyán. Éppen ezért senki se gondoljon drága ajándékokra, a gesztust, valamint az ötlet rejtélyes izgalmát kell értékelni” – hívta fel a figyelmet a szervezet vezetője.


Forrás:kronikaonline.ro
Tovább a cikkre »