Körülzárták a terroristákat Aleppóban

Szíriai kormánycsapatok és szövetségeseik kedden területeket foglaltak vissza Aleppó délnyugati részén, és ismét ostromgyűrűbe fogták a helyi ellenzéki fegyvereseket, akiknek a hétvégén sikerült áttörniük a hadsereg állásain – közölte kedden a damaszkuszi rezsimet pártoló al-Manar és al-Majadín libanoni televíziós csatorna.

Magyar Menedék - Háttérhatalom

A hadsereg a légierő támogatásával nyomult előre. A kormányerők elvágták a szíriai nagyváros keleti részét uraló felkelők utánpótlási útvonalát – jelentette az al-Majadín. Korábban a szíriai hadsereg július végén jelentette be, hogy minden ellátási útvonalat elvágtak Aleppó keleti része és ezzel a lázadók felé.

Az Ihbaríja szíriai állami tévécsatorna a nap folyamán súlyos harcokról tudósított, amelyek Aleppó déli és délnyugati területein folytak. A híradás szerint a felkelők katonai-szállító járműoszlopait érték masszív légicsapások. Az Ihbaríja úgy tudja: a Dzsejs al-Fath szíriai lázadócsoport, amely korábbi harci sikereit követően egész Aleppó elfoglalását tűzte ki célul, nem volt képes számottevő erősítést átcsoportosítani az ország többi részéről.

mti


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »