Korrupt igazgatónőt tartóztattak le Kárpátalján

A tanintézménybe való felvételért az intézmény igazgatónője 500 dollár kenőpénzt követelt. A közvetítő a nő férje volt.

Október 13-én a gazdaságvédelmi rendőrség, a kárpátaljai rendőrkapitányság alkalmazottai és a nyomozók együttműködve letartóztatták egy korrupt házaspárt. A nő az egyik felsőoktatási intézmény igazgatónője, a férfi, aki egyébként az egyetem gazdasági collegének tanára, pedig közvetítőként szerepelt – adta hírül a Zakarpattya Online.

A tanintézménybe való felvételért az igazgatónő 500 dollár összegű kenőpénzt követelt a tanulni vágyóktól.

A rendőrök egy töltőállomáson a kenőpénz elfogadás közben tartóztatták le a törvénysértőket. A gazdaságvédelmi rendőrök az 500 dollár összegű pénzt is lefoglalták.

Az ügyben eljárást indítottak. A szabálysértőket öttől 10 évig terjedő börtönbüntetésre és vagyonelkobzásra ítélhetik – jelentette a gazdaságvédelmi rendőrség osztálya.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?:Korrupt erdészeket lepleztek le az SZBU alkalmazottai KárpátaljánÉvtizedekig eltarthat a korrupció felszámolása UkrajnábanBárkit lehallgathat a Nemzeti Korrupcióellenes Iroda UkrajnábanRovatok: KékfényTelepülés: Ukrajna›KárpátaljaCímkék: korrupció, kékfény, bűnügy, Kárpátalja, felsőoktatás, Ukrajna, ukrajnai hírekForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »