Korrupt erdészeket lepleztek le az SZBU alkalmazottai Kárpátalján

A korrupció elleni osztály, az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) és az ügyészség alkalmazottai együttműködve lelepleztek egy korrupciós hálózatot, melyben részt vettek a megye erdészeti iparágának tisztviselői, akik pénzért cserébe favágási és szállítási engedélyeket adtak ki a vállalatoknak – tudatja a Zakarpattya Online.

A tisztviselők bevezettek egy rendszert, amely szerint kenőpénzt kaptak a helyi üzletemberektől, majd olyan cégek dokumentumai alapján adták el a kivágott fát, melyek semmilyen kapcsolatban nem voltak az erdőirtással. Vizsgálatok nélkül, a munkaügyi jogszabályok súlyos megsértésével engedélyeket kaptak a favágó berendezésekre, valamint engedélyezték a veszélyes munkálatokat a magáncégek munkatársainak.

Megállapítást nyert az is, hogy a Munkavédelmi Hivatal tisztviselője is részt vett a bűnrendszerben.

Október 11-én a rendőrök 6000 hrivnya összegű kenőpénz elfogadása közben letartóztatták az erdészet munkatársait. A keresési műveletek során az egyik szolgálati irodában az SZBU alkalmazottai nagy mennyiségű pénzt találtak, melyet a szabálysértők a fa kivágásáért cserébe kaptak.

Négy tisztviselőt letartóztattak. Az ügyben eljárást indítottak, tart a vizsgálat.

Rovatok: KékfényTelepülés: Ukrajna›KárpátaljaCímkék: korrupció, illegális fakivágás, erdészet, Kárpátalja, SZBU, Ukrán Biztonsági Szolgálat, Ukrajna, ukrajnai hírek, kékfény, bűnügyForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »