Korrupció gyanúja miatt nyomoznak az egyik tankerületi vezető ügyében

Korrupció gyanúja miatt nyomoznak az egyik tankerületi vezető ügyében

A Vác és Környéke értesülései szerint sikkasztás és hivatali vesztegetés miatt nyomoz a rendőrség az egyik tankerület vezetője ellen. A gyanú szerint az érintett több ízben is visszaélt a pozíciójával. A lap a Klebelsberg Központot is megkereste, de az intézménynek nincs információja a korrupcióról.

A lap információi szerint az érintett vezető saját részre kért ingyen munkavégzést vagy egyéb ajándékokat. Ezért cserébe azt ígérte az iskolákkal kapcsolatban álló vállakozóknak, hogy továbbra is dolgozhatnak, vagy beszállíthatnak a felügyelete alá tartozó intézményekbe.

Az egyik – a tankerülettel szerződésben álló – vállalkozótól például 700 kiló pálinkának való gyümölcsöt kért cserébe azért, hogy később is sikerrel pályázhasson az iskolagyümölcs-programba történő beszállításra.

Hírdetés

Az ügy egy másik tétele szerint a tankerülettel szintén szerződésben álló karbantartó vállalkozástól azt kérte a korrupcióval gyanúsítható vezető, hogy a további állami megbízásokért cserébe csináljanak meg ezt-azt a családi házán. A vállalkozó meg is kezdte a munkát, de az iskolákban elvégzendő feladatok miatt abbahagyta azt. A tankerületi vezető, úgy tűnik, hogy nem a levegőbe beszélt, a cég megbízása 2022 áprilisában megszűnt.

Emellett az érintett tankerületi vezető a gyanú szerint magáncéljaira is használta a Kia Sportage típusú szolgálati kocsiját, és ehhez közpénzből fizetett üzemanyagot is használt.

A lap az ügyben megkereste a Klebelsberg Központot, de az intézményben nem tudnak arról, hogy korrupciós ügyben érintett lenne bármelyik tankerületi vezető.

(Index nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »