Korrupció: Berlin elhalasztotta az Izrael által rendelt tengeralattjárók leszállítására vonatkozó alapegyezmény aláírását

Korrupció: Berlin elhalasztotta az Izrael által rendelt tengeralattjárók leszállítására vonatkozó alapegyezmény aláírását

A német szövetségi kormány döntése értelmében bizonytalan időre elhalasztották az Izrael által igényelt további három, nukleáris robbanófejjel fölszerelhető rakétákat is hordozó tengeralattjáró legyártására, illetve leszállítására vonatkozó alapegyezmény aláírását. A német döntésre azért került sor, mert Izraelben a három tengeralattjáróval kapcsolatban korrupciós és egyéb bűncselekmények elkövetésének gyanújával jelenleg kiterjedt vizsgálat folyik. A gyanú szerint a tengeralattjárók megrendelésével kapcsolatban az ügyletet lebonyolító személyek közül néhányan elkövették például a korrupció, adócsalás, pénzmosás és a kenőpénz elfogadásának bűncselekményét. Berlinben a Nemzetbiztonsági Tanács tehát úgy döntött, hogy az izraeli bűnügyi kivizsgálás befejezéséig elhalasztják a tengeralattjárókra vonatkozó végleges szerződés aláírását – írja a Der Spiegel német lap és a Válláh!Hádásot izraeli hírportál.

Az újabb három német tengeralattjáróval együtt (eddig Németország 1999-től kezdve ötöt már leszállított, míg a hatodikat 2019-ben adják át – H. J.) a zsidó állam birtokában összesen kilenc tengeralattjáró lesz, vagy lenne. A három tengeralattjárót a korábbi izraeli hadügyminiszter, Mose Já’álon szükségtelennek, míg vele ellentétben Binjámin Netanjáhu miniszterelnök határozottan fontosnak tartotta. Csak megjegyezzük, hogy a jelenlegi hadügyminiszternek, Ávigdor Liebermannak nincs ellenére a német hozzájárulással végbemenő újabb izraeli haderőfejlesztés. Egyébként Já’álon a minap az izraeli sajtónak egyértelműen azt mondta: Netanjáhu két esztendővel ezelőtt valósággal kényszerítette arra, hogy hadügyminiszterként (az állandó háborúkat, katonai támadásokat kezdeményező állam hadügyminiszterét elvből sem nevezhetjük „védelmi miniszternek” – H. J.) egyezzen bele a hatodik, az Izraelben Dákár-nak (tengeri sügér – דקר) elnevezett, illetve további három tengeralattjáró megrendelésébe. Közben Mose Já’álon, más katonai vezetőkkel együtt azt állította, hogy a már meglevő öt is elég a zsidó hadseregnek.

Az Izraelnek részben ingyen, illetve jutányos áron leszállított tengeralattjárók az esseni és a duisburgi székhelyű németországi ThyssenKrupp óriáscég kieli gyárában készülnek. A ma ismertté vált német döntés értelmében, ha Izraelben végleg bebizonyosodik a korrupcióra vonatkozó gyanú, a ThyssenKrupp felmondja a három újabb tengeralattjáróra vonatkozó izraeli megrendelést. Az igazság az, hogy a németek már az újabb három tengeralattjáróra vonatkozó, Já’álon hadügyminiszter ellenkezését is kiváltó német-izraeli előzetes szerződésben leszögezték, hogy a hadihajók leszállítására csak a jövőben, nem meghatározott időpontban kerül majd sor. Ezt a kitételt valószínűleg azért is foglalták bele az előzetes szerződés szövegébe, mert 2015-ben a németek is úgy látták, hogy Izraelnek tényleg nincs szüksége kilenc tengeralattjáróra. Ha nem csak az őszi Bundestag-választásokat megelőző szokásos színjátékról van szó, és a németek is feleslegesnek tartják azt, hogy a közel-keleti térségben Izrael kilencre növelje a tengeralattjáró-flottáját, akkor a zsidó államban folyó jelenlegi bűnügyi vizsgálat valósággal kapóra jött nekik.

Izrael azonban nem nyugszik bele a most ismertté vált német döntésbe, s ma reggel már el is indult Berlinbe Udi Adam tábornok, a hadügyminisztérium nemrégiben kinevezett főigazgatója. A Válláh!Hádásot izraeli hírportál érdeklődésére válaszolva az izraeli hadügyminisztériumban azt mondták, hogy a tábornok berlini látogatásának semmi köze a tengeralattjárókkal kapcsolatos legutóbbi német döntéshez, mert az utazást már jó egy esztendővel ezelőtt egyeztették a vendéglátókkal.

A német tengeralattjárók megrendelésével kapcsolatos, s a „3000. számú akta” néven elhíresült izraeli bűnügy nyomozást kiváltó ok a következő: a ThyssenKrupp németországi cég izraeli leányvállalata a jogi képviseletére fölkérte Dávid Somront, aki egyben Bibi Netanjáhu peres ügyeit is képviseli… Az ügy másik központi figurája Miki Gánór izraeli üzletember, aki a tengeralattjárók ügyletét közvetítette a ThyssenKrupp cég és az izraeli hadügyminisztérium között. Gánórt az izraeli rendőrség a többi között korrupcióval gyanúsítja, akit az enyhébb büntetés kiszabásának ígéretével a hatóság időközben rávett arra, hogy a bíróságon legyen a vád koronatanúja. Egy héttel ezelőtt már igazi nagy halakat is letartóztattak, és hallgattak ki az ügyben, így például a már említett Dávid Somront, Bibi személyes jogi képviselőjét, Miki Gánor üzletembert, Eli’ézer Máromot, az izraeli haditengerészet volt főparancsnokát és Ávriél Bár Joszéfet, az Izraeli Nemzetbiztonsági Tanács volt elnökhelyettesét. Ávriél Bár Joszéf, készítette el azt az írásos dokumentumot, amelynek nyomán az izraeli hadügyminisztérium (Bibi nem éppen tapintatos ráhatására) a németországi ThyssenKrupp céget bízta meg az újabb tengeralattjárók legyártásával.

Még be sem fejeztük a hír kidolgozását, amikor az izraeli hírportálokon vezető hírként megjelent, hogy a ThyssenKrupp németországi konszern belső vizsgálata szerint (gyorsan elvégezték – H. J.) nem találtak rendellenességet az Izrael által igényelt három újabb tengeralattjáró megrendelése ügyében. A német konszern szóvivője azonban hangsúlyozza, hogy csak részleges vizsgálatokra hivatkozhatnak, mert Izraelben nem tették lehetővé számukra a vizsgálódást. Minden jó, ha a vége jó.

Hering J. – Kuruc.info


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »