Korózs: Távozzon Balog és Farkas!

Korózs: Távozzon Balog és Farkas!

Távoznia kell posztjáról Balog Zoltán emberi erőforrások miniszterének és Farkas Flórián miniszterelnöki biztosnak – közölte a szocialista Korózs Lajos.

Az Országgyűlés népjóléti bizottságának alelnöke szerint a kormány a foglalkoztatási statisztikák javítására akarja használni a mentálisan sérült, pszichiátriai beteg embereket, miközben a közmunka-minimálbért sem akarják megadni nekik. Az ellenzéki politikus azt mondta: a Fidesz felzárkóztatási programja kudarcot vallott, mivel kiderült, hogy az Európai Uniónak azt az 1,3 milliárd forintot sem akarják visszafizetni, amelyet a hátrányos helyzetűek foglalkoztatására fordítottak.

„Gondoljunk abba bele, hogy egy mentálisan sérült pszichiátriai beteg vagy autista személy foglakoztatásáról van szó. Hogyan fogják a faipari gépeket ezek az emberek kezelni, az abriktereket, a szalagfűrészeket, a körfűrészeket? Vagy a kertészeti munkát végzők hogyan fogják a sövényvágókat kezelni. Kérem szépen, mindaddig állhat fenn ez a dolog, amely azt mondja ki, hogy ez a tevékenység csak önkéntes lehet, nem lehet kötelezővé tenni” – így Korózs Lajos, az MSZP népjóléti bizottságának alelnöke.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »