Koronavírusos a Selye Gimnázium egyik diákja

Koronavírusos a Selye Gimnázium egyik diákja

Szombaton derült ki a pozitív eredmény. A két érintett osztály igazgatói szabadot kapott, mindannyiukat le fogják tesztelni.

Pánikra nincsen ok. A minisztérium számolt ezekkel a lehetőségekkel, s az a legfontosabb, hogy a szülők és diákok betartsák az előírásokat”

Hírdetés

– mondta lapunknak Andruskó Imre, a Selye János Gimnázium igazgatója. Hozzátette, a minisztériumi rendelkezésekkel összhangban az iskolájuk minősítését narancssárgára változtatta. Elmondása szerint a megfertőződött diák gyanús tüneteket tapasztalt magán, majd a múlt csütörtöki mintavételt követően szombaton kapta meg a pozitív eredményt. Az iskolában azonnal léptek, a mai napra igazgatói szabadot kapott a két érintett osztály, amelyet szükség esetén meghosszabíthat az igazgató.

„50-60 főről van szó. Ők azonban most nem mehetnek sehova, kvázi karanténban vannak” – nyilatkozta Andruskó, majd hozzátette, folyamatosan kapcsolatban vannak a Komáromi Regionális Egészségügyi Hivatallal (RÚVZ), amely minden bizonnyal letesztelteti majd a két osztályt. A gimnáziumban a mai napon előkészítik a távoktatást, hogy holnaptól kezdődően, ameddig ez szükséges, a diákok otthonról tanulhassanak. Ha a RÚVZ a tesztek és a körülmények alapján úgy dönt, akár két hétig is otthon maradhatnak.

Andruskó Imre hozzátette, a fiatalok esetében különösen nehéz megakadályozni a vírus terjedését, hiszen gyakran járnak szórakozni és közösségi helyekre. Ezen felől az iskolájuk diákjai 4 megyéből és 10 járásból vannak, sokan naponta utaznak, így ezért is szinte lehetetlen elkerülni, hogy valamelyikük ne találkozzon vírushordozó személlyel. A gimnáziumon belül ugyanakkor mindenki pontosan betartja az érvényes közegészségügyi utasításokat.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »