Koronavírus: Újabb fertőzés-gyanús esetek Szlovákiában, ezúttal a Nagymihályi járásban

Koronavírus: Újabb fertőzés-gyanús esetek Szlovákiában, ezúttal a Nagymihályi járásban

Világszerte tovább terjed a koronavírus, az olasz és a dél-koreai hatóságok is elszomorító számokat tettek közzé. Közben Szlovákiában több új fertőzés-gyanús esetet vizsgálnak.

A rózsahegyi kórházban egy négytagú családot kezelnek COVID-19 fertőzés gyanújával. Ők egy olaszországi síkirándulásról tértek haza, hogy a koronavírus tüneteihez hasonló nehézségekkel küzdenek.

Egy másik, friss esetet Nagymihályon vettek nyilvántartásba, az ottani kórház szerdán vett fel egy beteget, akinek tünetei egybevágnak a COVID-19-cel. A kórház jelenleg a labortesztek eredményére vár.

Szlovákiában Szerda délig 90 tesztet végeztek el koronavírusra, ezek mindegyike negatív lett. A hatóságok azonban nem bízzák a féletlenre, a külügyminisztérium csütörtökön közleményt adott ki, amelyben „kockázatosnak” minősítette Észak-Olaszország meglátogatását a szlovákiai állampolgárok számára.

(Megjegyezzük, nem feltétlenül a fertőzéstől kell tartanunk, hanem attól, hogy akár egy egyszerű influenza miatt is karanténba kerülhetünk)

„A Szlovák Köztársaság Külügyi és Európai Ügyekért Felelős Minisztériuma ezúton figyelmeztet mindenkit a COVID-19 koronavírus terjedésére az észak-olaszországi régiókban, mint amilyen Lombardia, Velence és Lazio. A fertőzés tünetei a köhögés, magas testhőmérséklet, légzési nehézségek, amelyek akár végzetesek is lehetnek.   Tekintettel a betegség súlyosságára, a minisztérium intézkedéseket foganatosított a kor terjedésének megelőzése érdekében. Szigorította a higiéniai és megelőző intézkedéseket, ennek megfelelően olaszországi utazás esetén az egészségügyi állapot fokozottabb ellenőrzésére kell számítani az utasoknak”

áll a külügy nyilatkozatábnan. Hasopnló szellemben nyilatkozott a szlovák Közegészségügyi Hivatal, amely a vírus terjedésének gyorsasára és az emberek globális mozgására való tekintettel a vírus sújtotta területek elkerülését javasolja mindenkinek.

Hírdetés

Közben Olaszországban 12-re emelkedett a koronavírus halálos áldozatainak száma. A megerősített fertőzöttek száma 374. A hatóságok kiemelték, hogy az olasz áldozatok mindegyike vagy idős volt, vagy más súlyosabb egészségügyi problémával is küzdött-

A fertőzésnek leginkább kitett olasz régió Lombardia, de a fertőzés újabban felütötte fejét Marche régióban is, ahol négy kiskorú személy betegedett meg, köztük egy négyéves kislány is.

A vírus megjelent Norvégiában is, az első igazolt beteget otthoni karanténba helyezték. A férfi Kínából hazaérkezve kezdte el produkálni a tüneteket.

Nagyá-Britanniában állami szintű, szúrópróbaszerű koronavírus-teszteket rendelt el az influenza tüneteket produkáló betegeknél. Nagy-Britanniában 13 fertőzöttet tartanak számon.

A legtöbb megbetegedés továbbra is Kínában van, több tízezer a fertőzöttek száma. A járvány Dél-Koreában is egyre markánsabb, szerdáról csütörtökre virradóra 334 új esetet regisztráltak, ezzel 1595-re emelkedett a fertőzöttek száma. Dél-Koreában eddig 13 haláleset történt.

A COVID-19 tüneteket okozó SARS-CoV-2 névre hallgató koronavírus eddig 81 ezer embert betegített meg a világ 41 országában. Az Antarktiszon kívül minden kontinens érintett a járványban. A betegségben eddig összesen 2770 ember halt meg, a felgyógyulták száma több mint 30 ezer fő (a kínai hivatalos adatok szerint).

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »