Koronavírus Szlovákiában – Új negatív rekord: csütörtökön több mint 400-zal nőtt a fertőzöttek száma

Koronavírus Szlovákiában – Új negatív rekord: csütörtökön több mint 400-zal nőtt a fertőzöttek száma

Csütörtökön összesen 5540 tesztet végeztek el a laborok, ebből 419 bizonyult víruspozitívnak. A legfiatalabb új fertőzött 1 éves, a legidősebb 92. A járvány kezdete óta megfertőződöttek száma így 8048 főre emelkedett.

A halálos áldozatok száma nem változott (41), 58-an gyógyultak fel a betegségben az elmúlt nap.

Az aktív esetek száma az országban 3971.

Jelenleg 160 személyt kezelnek koronavírussal a kórházakban, közülük 119 esetben teszttel is igazolták a vírus jelenlétét. Intenzív ellátásra 14 beteg szorul, 11 személy van lélegeztetőpen.

A legtöbb új esetet Pozsonyban (54), a Námesztói járásban (45) és a Turdossini járásban (26) regisztrálták. Negyedik helyen van az Érsekújvári járás (19 új fertőzött).

A Komáromi járásban 14 új esetet erősítettek meg, Kassán 11-et, a Szenci járásban 10-et, a Nyitrai járásban 6-ot, a Tőketerebesiben 5-öt. A Dunaszerdahelyi járásban 3-mal, a Nagymihályiban szintén 3-mal. Két új eset van a Vágsellyei járásban, egy-egy a Galántai, Losonci, Nagyrőcei, Rimaszombati és Nagykürtösi járásokban. A járások teljes listája a minisztérium alábbi bejegyzésében tekinthető meg:

Hírdetés

Igor Matovič kormányfő nem hagyta szó nélkül az új rekordnagyságú esetszámot. A facebookon azt írta,

„Új rekordunk van. Győzött a mértéktelenség, könnyelműség és egoizmus. Az állandó támadások, a koronavírus okozta veszély kétségbe vonása, a rendelkezések teátrális figyelmen kívül hagyása, és az azokat betartók kinevetése meghozták az eredményt. A „szabadságharc” eredményért, ami most elveszi a szabadságot mindenkitől”

fogalmazott a kormányfő arra utalva, hogy szigorúbb korlátozásokat helyezhetnek kilátásba az új adatok fényében.

„A pozitívan tesztelt esetek száma meredeken emelkedik, és ha valaki azt hiszi, el fogom nézni, hogy a rendelkezéseket figylemen kívül hagyók tovább veszélyeztessék az ártatlan embereket, hát téved”

írta Matovič.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »