Koronavírus Szlovákiában: 43-mal nőtt a fertőzöttek száma pénteken

Koronavírus Szlovákiában: 43-mal nőtt a fertőzöttek száma pénteken

Pénteken 3099 tesztet végeztek el a hatóságok, ebből megint 43 bizonyult pozitívnak. A halálos áldozatok száma most nem változott (31), a pénteken felgyógyultnak nyilvánított betegek száma azonban messze elmarad az új fertőzöttekétől (15).

Pozsonyban hét új fertőzött van, Kassán 5, a Zsolnai járásban 4, a Komáromiban 3, Liptószentmiklósiban 3, a Báni járásban 2, a Privigyeiben 2, az Ólublóiban 2, a Nagyszombatiban 2, Varannóiban 2, Alsókubiniban 1, a Dunaszerdahelyi járásban 1, Galgóciban 1, Kassa vidékén 1, a Krupinai járásban 1, a Malackaiban 1, a Nagymihályi járásban 1, a Baziniban 1, a Poprádiban 1, a Kisszebeniben 1 és az Aranyosmaróti járásban szintén 1 új fertőzöttet vettek nyilvántartásba pénteken.

A járvány kitörése óta összesen 277 894 tesztre került sor, 2566 volt pozitív, ,1861 személy gyógyul fel, 31 egy pedig meghalt.

Hírdetés

Jelenleg negyven főt ápolnak kórházban (számuk egy fővel csökkent csütörtökhöz képest), közülük 29-nél már megerősítették a koronavírus jelenlétét. Három személy intenzív ellátásra szorul, 5 személy pedig lélegeztetőgépre van kapcsolva.

A járványügyi korlátozások újrabevezetésénél figyelembe vett arányszám, az új fertőzött hétnapos mozgóátlaga 43-ra emelkedett.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »